El GastroMusical del restaurant el Molí de l'Escala ha abaixat el teló amb ocupacions per sobre del 90%. Els organitzadors es mostren molt satisfets de la resposta del públic. Més d'un miler de persones han passat pel festival i, fins i tot, s'han esgotat entrades per a tres de les cinc nits: l'actuació del cantautor Ismael Serrano -amb cuina de Dani Garcia-, la nit flamenca de Rafael Amargo -amb cuina de Jordi Jacas- i el Gastrokids. "Hem tancat el millor Gastromusical de la història del festival", ha manifestat el cuiner i ideòleg del festival, Jordi Jacas, que ja té la vista posada en el desè aniversari que es farà el 2016. "Serà una celebració molt especial", avança.

Artistes com Ismael Serrano, Rafael Amargo i Maria Rodés han posat la música d'aquesta noveda edició. Als fogons, els protagonistes han estat xefs com Dani García, Carles Tejedor, Marc Joli i Fran Vicente.

Més d'un miler de persones han passat pel GastroMusical que ha registrat una ocupació mitjana de més del 92%. A més, s'ha penjat el cartell d'entrades exhaurides per a la primera nit del festival, que van protagonitzar el xef malagueny Dani García i el cantautor madrileny Ismael Serrano, per al Gastroflamenc que va tancar diumenge a la nit el festival, amb el bailaor Rafael Amargo i la cuina de Jordi Jacas i el seu equip, i per al Gastrokids.

Els organitzadors es mostren molt satisfets dels resultats d'aquesta edició i, segons l'ideòleg del festival, aquesta ha estat "la millor de la història". "Hem consolidat les dues noves propostes que vam estrenar l'any passat, la Nit de les Estrelles i el Gastrokids, i hem estrenat amb èxit les dues novetats que vam proposar per aquesta edició del festival, el Gastrovermut i especialment el Gastroflamenc", ha valorat.

El GastroMusical es va obrir dimecres passat amb el sopar-concert que van oferir Dani García i Ismael Serrano. Dijous, va ser el torn del cuiner Carles Tejedor i de la cantautora catalana Maria Rodés. La Nit de les Estrelles es va celebrar divendres i es va convertir en un duel gastronòmic entre dos dels xefs més mediàtics del moment Fran Vicente i Marc Joli, finalistes del concurs televisiu Top Chef, amb la música d'Always Drinking Marching Band.

Dissabte va ser el torn per als més petits amb el Gastrokids, on van participar en diferents tallers relacionats amb la cuina i la gastronomia. I el festival es va tancar diumenge amb el Gastrovermut al migdia, amb el swing de Hop's Trio, i a la nit amb el Gastroflamenc, que van proposar Jordi Jacas i el seu equip i Rafael Amargo.

Tancada aquesta edició, Jordi Jacas pensa ja en la propera, on se celebrarà el desè aniversari del festival. "Com vaig dir el primer dia, el repte ara serà superar aquesta edició amb la desena i dissenyar un aniversari gastroMusical ben especial", assegura.

Una exposició de John Martin i un festival solidari

Durant el GastroMusical també s'ha pogut veure una exposició de l'artista John Martin, on traçava un vincle entre el món de l'art i el menjar, a través de diferents escultures de peixos elaborades amb materials trobats a la Costa Brava.

Un any més, el GastroMusical ha mantingut també el seu caràcter solidari i en aquesta 9a edició ha col·laborat amb l'associació 'Un petit pas de l'Escala' que treballa per donar suport a la problemàtica dels nens del carrer de Senegal.