ElBulli1846, l'ambiciosa iniciativa del cuiner Ferran Adrià i Juli Soler, suposarà una inversió total de nou milions d'euros per aixecar un centre d'investigació en cuina d'avantguarda, de promoció de la cultura gastronòmica i de formació d'alt nivell. L'equipament tindrà un laboratori creatiu que es coneixerà com el BulliDNA, una residència i un museu. La cuina només s'obrirà vint dies l'any. Dels 1.116,18 m2 existents, es preveu que se'n rehabilitin 896,76 m2, que se n'enderroquin 219,42 m2 i se'n construeixin 3.466 m2 d'obra nova. A les construccions actuals que es renoven s'hi annexen tot un espai soterrat integrat al terreny. Però la primera fase dels treballs ha de permetre tenir un primer Bulli independent per poder continuar l'ampliació. Les obres actuals suposen ampliar un 20% la superfície actual, l'ampliació que s'ajusta a la normativa vigent. Per a la resta s'haurà d'esperar que es modifiqui la llei per permetre fer una ampliació de més del 200% dins el Parc Natural de Cap de Creus. Per a l'administració és un projecte de país que s'ha de tirar endavant, però hi ha veus crítiques que qüestionen alguns dels interrogants del projecte que semblen no resolts com la mobilitat. Ferran Adrià va demanar que s'aturés la tramitació que estava en marxa a l'espera de trobar consens i s'espera que es pugui rependre a la tardor. L'any vinent es podria disposar d'una primera part de les instal·lacions.