El Consell Comarcal de l'Alt Empordà preveu aprovar avui el cartipàs i les retribucions amb una única dedicació parcial del vicepresident, Joaquim Felip amb 21.000 euros bruts l'any. Pel que fa al president es deixa la porta oberta que assumeixi la dedicació exclusiva amb 55.000 euros, tot i que ara no ho farà. L'import total de retribucions es rebaixa un 10% respecte a l'anterior mandat. CiU i el PSC s'han repartit les àrees. Els socialistes assumeixen una vicepresidència i l'àrea de Servei a les Persones.

Les dedicacions no varien, però sí que es redueixen les assignacions que es perceben. Tot i que es manté l'assignació, s'estableix un topall màxim a percebre per assistències que en el cas del president i dels vicepresidents no pot superar els 21.000 euros anuals -rebaixa del 12,5%- i 10.000 euros anuals per als consellers comarcals amb delegacions de serveis -rebaixa del 16,5%- i els 3500 euros anuals per a la resta. En conjunt suposa una rebaixa del 10%, de moment amb una única dedicació parcial de Felip que també té una dedicació parcial de l'Ajuntament de Figueres amb 30.000 euros bruts l'any de sou. El president, a banda d'alcalde de Borrassà, és director dels Serveis Territorials d'Empresa i Ocupació.

Pel que fa al cartipàs del nou govern del consell comarcal ha tingut en compte el pacte amb el PSC. A banda de la presidència amb Ferran Roquer al capdavant i de conseller delegat de Comunicació Àlex Hernadez; s'espera que encapçali Territori i Relacions Institucionals Joaquim Felip; Ensenyament Montserrat Mindan; a l'àrea de Promoció Econòmica Manel Toro; i a la de serveis a les Persones, Pere Casellas. Així presidència, Territori i Ensenyament queden en mans de CDC, mentre Promoció Econòmica amb Unió, i l'àrea de Serveis a les Persones, el PSC. A l'interior de cada àrea hi ha conseller delegats de diferents departaments. Felip serà conseller delegat de Turisme i Leader; Josep Maria Cervera (CiU) de Medi Ambient; Pere Moradell (PSC), Serveis Tècnics; Cultura, Consorci per la normalització lingüística i Arxiu Comarcal, Sònia Martínez (CiU); Alfons Vila (PSC), Joventut i Esports; Pere Casellas (PSC), Habitatge; Àlex Hernández (PSC), comunicació i Serveis Socials; i Enric Gironella l'oficina del Consumidor.