Problemes de mobilitat a l'autopista AP-7 al seu pas per Vilafant ahir durant sis hores. La causa: un camió que va topar amb la mitjana i va bolcar la seva càrrega. La matèria primera que transportava era pinso i va quedar ben escampada per la calçada, cosa que va provocar el caos en aquesta via. Fins que no va estar tot net i s'hi va poder restablir el trànsit en tots els tres carrils, es van generar sis hores de retencions. Les cues van ser de més de dos quilòmetres en sentit França i, en algun moment, direcció Girona. El conductor del camió que es va encastar amb la cabina contra la mitjana va resultar ferit greu en l'accident de trànsit. El SEM (Sistema d'Emergències Mèdiques) el va traslladar amb ambulància fins a l'hospital de Figueres. Al lloc dels fets també hi van treballar diverses patrulles dels Mossos i quatre dotacions dels Bombers.

El succés es va produir cap a tres quarts de nou del matí. En aquell moment, un tràiler que transportava pinso per causes que es desconeixen va acabar impactant contra la mitjana de l'autopista quan anava en direcció a França i va quedar sota un pont. El sinistre viari va tenir lloc a l'alçada del quilòmetre 25 i el vehicle va perdre la totalitat de la seva càrrega.

Com a conseqüència de l'accident, d'entrada es van tallar dos carrils de l'AP-7 en direcció nord i un en sentit Girona perquè hi poguessin treballar els efectius d'emergències. El camioner va resultar ferit greu en l'accident i va ser evacuat a l'hospital de Figueres.

A causa del sinistre viari es van produir més de dos quilòmetres de retencions en direcció cap a la Jonquera. Cal dir, però, que les cues també es van produir en els dos sentits de la marxa, ja que la presència dels serveis d'emergència a la calçada de l'altra banda també va suposar la restricció del pas de vehicles en un dels carrils.

Durant tot el matí i fins a les dotze del migdia, es va treballar a la zona per tal de netejar la calçada i que es pogués restablir la circulació a tota l'autopista, segons el Servei Català de Trànsit. A les dotze ja només hi havia un carril per banda tancat i finalment a tres quarts de tres de la tarda ja no hi havia ni el camió ni restes i ja s'hi podia circular amb normalitat.

Tres ferits greus a Capmany

Unes hores abans, a les cinc de la matinada, van xocar dos turismes a la N-II a l'alçada del quilòmetre 768, al seu pas per Capmany. A causa del sinistre viari es va tallar la carretera i tres persones van resultar ferides greus, que van ser traslladades en ambulància a l'hospital Trueta de Girona, segons el SCT.