L'Ajuntament de l'Escala ha obert la nova connexió entre la zona de Creu i el Pedró. Això ha suposat posar en servei les escales que enllacen la cala amb la carretera que en els darrers mesos han estat motiu de debat per l'impacte sobre aquest espai litoral. Els treballs s'han acabat amb retard per l'aturada de Costes, a qui no s'havien comunicat, i uns retards de l'empresa constructora.

Les escales es van projectar pel mal estat de les anteriors. El projecte millora l'accessibilitat amb una estructura més àmplia i amb menys pendents. Amb esglaons de fusta i barana permeten enllaçar amb el Pedró, on hi ha una segona nova connexió que permet pujar a la muntanya després de creuar la carretera.

L'Ajuntament ha informat que encara falta completar algun detall, com dotar d'enllumenat aquest pas per tal de millorar la visibilitat a les nits, com s'ha fet a les baranes del passeig.

L'itinerari comença a la Creu i continua per la rampa a l'Oberta fins la torre del Pedró, una ruta a peu que permet unes vistes privilegiades sobre Empúries i la badia.