Nou quilòmetres de neteja litoral

09.08.2015 | 07:18
L´embarcació realitzant una de les netejes diàries ahir al matí a la badia de Roses.

Des de Santa Margarida fins a l'Almadrava, els nou quilòmetres de litoral se sotmeten diàriament a una neteja marina per l'embarcació de l'Ajuntament de Roses per tal de recollir els sòlids flotants i garantir la qualitat de les aigües. La darrera valoració atorgada per l'Agència Catalana de l'Aigua el mes passat ha estat un «excel·lent» per a les zones de bany, diu l'Ajuntament.

Des del 15 de juny, l'empresa municipal port de Roses fa el servei de recollida de sòlids flotants consistent en la neteja de les aigües properes a les cales i platges urbanes de Roses, inloent el port pesquer. Durant cinc dies a la setmana i cinc hores diàries al matí, una embarcació pelikan, propietat de port de Roses, fa els trajectes programats prèviament en funció del vent i de les corrents i s'encarrega de recollir plàstics, fustes i altres objectes que reten en superfície, com ara meduses.

L'embarcació està equipada amb un dispositu de dispersió de taques d'hidrocarburs. Això, ha remarcat l'Ajuntament, permet una ràpida intervenció en el cas de detecció de petits vessaments d'olis o gasoils.

Cala Montjoi, l'Almadrava, Canyelles Petites, platja dels Palangrers, platja de la Punta, platja del Rastrell-Nova i platja de Santa Margarida-Salatar, han rebut la valoració d'estat de l'aigua excel·lent.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema