Descobreixen a Peralada quatre xarxes il·legals per capturar ocells amb un centenar d´aus atrapades

Les malles es trobaven en una zona de difícil accés i la Guàrdia Civil investiga qui les hi va posar

10.08.2015 | 11:46
Les quatre xarxes, conegudes amb el nom de japoneses, feien entre 6 i 10 metres de llargada i ja hi havia cap a un centenar d´ocells enredats a l´interior · Guàrdia Civil
Les quatre xarxes, conegudes amb el nom de japoneses, feien entre 6 i 10 metres de llargada i ja hi havia cap a un centenar d´ocells enredats a l´interior · Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha desmuntat quatre xarxes il·legals per capturar ocells que algú havia parat en un camp de Peralada (Alt Empordà). Després de rebre una trucada alertant-los, els agents van anar fins a la zona, de difícil accés i situada a prop d'una plantació de gira-sols, on van trobar les diferents malles. Feien entre 6 i 10 metres de llargada i s'havien situat a uns 2 metres del terra. A dins hi havia atrapats fins a un centenar d'ocells (sobretot caderneres, verdums i passerells) dels quals una desena ja estaven morts. La Guàrdia Civil va alliberar els ocells i es va endur les malles. Ara, els agents investiguen qui va parar les xarxes per denunciar-los per un delicte contra la flora i la fauna.

Aquest diumenge, agents del Servei de Protecció de la Natura (Seprona) de la Guàrdia Civil de Figueres van rebre una trucada de telèfon. La persona que hi havia a l'altra banda de la línia els alertava de la presència de xarxes il·legals per capturar ocells a tocar d'un camp de Peralada.

Els agents van anar fins a la zona, de difícil accés í situada al final d'un camp de gira-sols. Allà, van trobar-hi quatre xarxes. Cadascuna feia entre 6 i 10 metres de llargada i, amb l'ajuda de pals que les aguantaven, s'havien fixat a uns 2 metres del terra.

En concret, les xarxes situades a Peralada es coneixen amb el nom de 'japoneses'. Estan totalment prohibides, perquè són invisibles per als ocells, i les aus hi cauen en massa. De fet, a l'interior de les de Peralada, hi havia cap a un centenar d'ocells. La gran majoria, fringíl·lids (caderneres, verdums i passerells).

A més, l'ús d'aquestes xarxes també provoca que alguns dels ocells que hi caiguin es morin. Com que normalment aquells qui les posen deixen passar temps abans no hi tornen (per evitar ser descoberts), les aus que hi van a parar s'enreden més i més i acaben morint.

A Peralada, a dins les xarxes, la Guàrdia Civil hi va trobar nou ocells morts. Els agents del Seprona, però, van poder alliberar els 87 que encara hi aletejaven enredats. Després de desmuntar les quatre malles, la Guàrdia Civil es va endur les xarxes japoneses fins a la comandància de Figueres. Ara, els agents treballen per intentar descobrir qui va col·locar les malles i denunciar-los per un delicte contra la flora i la fauna.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Figueres posa en marxa un pla per reduir el ´nombre preocupant´ de rates i coloms

Felip ha explicat que la voluntat és aconseguir una "fauna amiga" i ha afirmat que no serà una...

L´Estat comença l´obra de la reivindicada rotonda que ha d´unir l´estació del TAV amb Vilafant

Els treballs consistiran a substituir la intersecció per una rotonda que obligui a reduir la...

Tres lladres aturen una dona, l´estaborneixen amb una pistola i li roben el cotxe

Els homes li han fet creure que buscaven l'estació de tren i han aprofitat per agredir la víctima...

Ciències i lletres

«En política és possible guanyar havent perdut o perdre havent guanyat, tot és qüestió de l'anàlisi»...

Foment comença la transformació de la cruïlla de la plaça del Sol de Figueres

Els treballs generen les primeres retencions i cues, que l'Ajuntament preveu que es mantinguin els...

Enllaços recomanats: Premis cinema