Endesa inverteix 135.000 € en una nova línia de mitja tensió que millora el servei a quinze pobles de l'Alt Empordà

S'ha estès un quilòmetre i mig de cablejat nou, dues tercers parts del qual passen soterrats

10.08.2015 | 13:58

La companyia elèctrica Endesa ha invertit 135.000 euros en una nova línia de mitja tensió que millora el servei a quinze pobles de l'Alt Empordà. En total, s'ha estès un quilòmetre i mig de cablejat, dues terceres parts del qual passen soterrats. La nova línia interconnecta la de Sant Climent Sescebes amb la de Peralada i permet, per tant, disposar d'una via alternativa per donar servei a les llars i empreses de la zona en cas que es produís una avaria. Es troba situada al terme municipal de Rabós d'Empordà. Durant els treballs, Endesa també ha instal·lat proteccions al tram de cablejat que passa aeri (en total, 472 metres) per evitar que les aus s'hi puguin electrocutar.

La nova línia de mitja tensió ha suposat una inversió de 135.000 euros i passa per Rabós d'Empordà. L'estesa té aproximadament un quilòmetre i mig, més de la meitat del qual (930 metres) passa soterrat. La nova línia permetrà interconnectar les existents a Sant Climent Sescebes i a Peralada, amb la qual cosa es millorarà el servei a quinze pobles d'aquesta zona de l'Alt Empordà.

En concret, els municipis que se'n veuran beneficiats són els de Cabanes, Cantallops, Capmany, Espolla, Garriguella, la Jonquera, Llers, Masarac, Mollet de Peralada, Peralada, Pont de Molins, Sant Climent Sescebes, Vilamaniscle, Vilarnadal i Rabós. A més de tirar cable, Endesa també ha instal·lat a la zona un nou seccionador aeri, que facilitarà les maniobres d'unió de les dues línies que s'han interconnectat.

L'objectiu de la nova línia és garantir els subministrament a les llars i empreses de la zona en cas d'avaria (ja sigui per causes pròpies o alienes) o bé en situacions de puntes de demanda. Com que la interconnexió permetrà disposar de vies alternatives per subministrar electricitat, els clients no patiran tanta interrupció del servei.

D'altra banda, al tram de cablejat que passar aeri, Endesa també hi ha instal·lat mesures per protegir les aus i evitar que s'electrocutin. L'elèctrica ha posat aïllaments que redueixen el risc que les aus rebin descàrregues, sobretot en el moment en què aixequin el vol després de reposar en alguna de les torres. Els sistemes impedeixen que, en el moment d'estendre les ales, s'electrocutin si toquen el cable.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema