Caça furtiva d'ocells amb xarxes japoneses en un camp de gira-sols de Peralada. Aquest és l'avís que van rebre els agents del Seprona de la Guàrdia Civil. Els va costar però finalment hi van aconseguir accedir i es van trobar quatre xarxes amb diverses aus enganxades.

En total hi havia 87 ocells i nou d'ells malauradament ja eren morts. La Guàrdia Civil investiga els autors dels fets. Cal recordar que el mètode de captura amb xarxes japoneses és un art de caça prohibit perquè no és selectiu i, per tant, permet agafar espècies de tot tipus. A més, es tracta d'un mètode que no produeix la mort de manera immediata i pot causar un llarg patiment als animals, sobretot ara amb la forta calor d'estiu.

Els animals que els furtius van «caçar» en aquest camp de Peralada eren diverses espècies de fringíl·lids com ara caderneres, verdums i passerells. Són animals que es comercialitzen per internet, pràctica que està totalment prohibida.

La descoberta per part dels agents del Seprona de?Figueres es va produir diumenge el matí quan van rebre una trucada telefònica que informava de l'existència d'unes xarxes de tipus japonès en un camp de gira-sols i quan s'hi van traslladar, els policies hi van localitzar en un lloc de difícil accés quatre xarxes amb diverses aus enganxades. Els agents les van despenjar i van trobar-hi nou ocells morts. Les xarxes feien entre sis i deu metres de llargada i dos metres d'alçada. Els policies les van comissar i les van dipositar a les dependències oficials de la Guàrdia Civil de Figueres. Per part del Seprona han començat una investigació per poder identificar les persones que van col·locar les referides xarxes.

No és la primera vegada que es troben aquest tipus de xarxes a l'Empordà. Ara fa dos anys, els Agents Rurals van enxampar dos caçadors furtius d'ocells fringíl·lids al Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà. Els agents van sorprendre els dos detinguts que carregaven sis xarxes, amb 48 ocells que havien capturat.