Llistes amb «milers de noms» de clients de prostíbuls han estat localitzades al club Paradise de la Jonquera, integrat d'una de les sis xarxes de protistució que han estat desmantellades en el marc de l'operació Pompeya per part de la Policia Nacional. La investigació, segons revelava el diari El Mundo, va acabar amb 66 detinguts milions d'euros i propietats intervingudes i posant al descobert als investigadors una pràctica totalment nova, la de tenir llistes amb els clients.

Els agents es van veure sorpresos durant l'escorcoll dels clubs amb aquestes llistes que estarien escrites a mà en papers sense estar registrades en suport digital. Segons fonts properes a l'Audiència Nacional, el rotatiu constata que les fonts parlen de «milers de clients» que no només eren citats amb els noms sinó que en molts dels casos se'ls acompanyaven de les dades del DNI. El perquè de les llistes encara no està clar perquè aquesta pràctica era desconeguda per part dels investigadors, apuntaven les fonts que qualificaven de «sorprenent». Però no només apareixien els noms a les llistes. En intervencions enregistrades pels agents de Vigilància Aduanera i de la Policia Nacional hi havia converses en què se situaven noms com per exemple una en què es deia:«Envia fotos de noies morenes que puguem enviar al Villa Magna. Tenim una persona important allà amb ganes de gastar-se molta pasta».

El tema de les llistes és un més dels tot els que formen part d'una macrooperació en la qual han treballat Vigilància Duanaera; la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la Policia (Udef) i la Unitat d'Immigració il·legal (Ucrif).

El propietari del prostíbul de la Jonquera, José Moreno, ha estat investigat al costat de cinc noms més d'empresaris que lideren xarxes de clubs arreu d'Espanya i que tenien en comú l'empresa Llartruk que gestionava els dispensadors de diners dels trenta quatre clubs implicats perquè acabés figurant a l'empresa i no als clubs. Alguns dels imputats lideren més d'una desena de locals repartits de nord a sud del país.

Els responsables van ser investigats per les operacions per blanquejar diners i comptes opaques. Es calcula que haurien arribat a defraudar a Hisenda fins a 180 milions d'euros. Durant l'operació es van comissar quantitats ingents de diners. 1,2 milions d'euros en metàl·lic de la recaptació de tots els clubs explotats durant un cap de setmana o els 500.000 euros en efectius a casa de José Moreno. Es va intervenir, a més, 419 immobles, 800 comptes bancaris, set embarcacions, o 200 vehicles, entre altres béns.

A més, tenien controlades unes dues mil dones que patien situacions dramàtiques com ordres de realitzar serveis «sense preservatius», com s'escolten en converses gravades durant la investigació.

La investigació continua oberta. Els agents segueixen analitzant els comptes i esperen trobar moltes més quantitats de diners a l'estranger, apunta el mateix diari de fonts de la investigació. També estan pendents d'obrir nombroses caixes fortes de seguretat.

José Moreno va entrar a presó a principi de juliol i el jutjat central d'instrucció 4 de l'Audiència Nacional el va deixar en llibertat unes setmanes després. En el seu cas es va acabar desvinculant de l'empresa de dispesnadors i en tenia sis de propis. Cobrava un sis per cent de comissió als que no portaven metàl·lic.