Figueres repara les rases obertes al carrer pels veïns del Culubret i hi posa ressalts

No s'han localitzat els autors dels deperfectes i que properament n'instal·laran al carrer Ochoa

17.08.2015 | 07:23

L'Ajuntament de Figueres va reparar ahir les tres rases obertes al carrer Major del barri del Culubret per un grup de veïns tapant els forats i instal·lant-hi ressalts de cautxú. Pel què fa als autors dels desperfectes que haurien actuat amb un compressor de matinada, fonts municipals asseguren que no s'han pogut localitzar i, per tant, de moment no es sancionarà ningú.

Un grup de veïns va obrir els forats d'uns trenta centímetres de profunditat a les tres del matí de dilluns a dimarts tips que els vehicles i, especialment, les motos hi circulin habitualment a grans velocitats. La situació hauria provocat, fins i tot, l'atropellament d'un menor sense danys greus que el mateix Ajuntament va confirmar dimarts però que ni tant sols hauria estat denunciat a la policia en el moment dels fets.
La Guàrdia Urbana va rebre l'avís de matinada i quan va acudir a la zona va veure els forats al terra i pintades de «stop» a la calçada.

Per evitar-hi nous accidents, hi va instal·lar primer cons i, més tard, tanques de formigó per tallarl'accés i redirigir el trànsit fins que es resolguessin els desperfectes. L'actuació reivindicativa, però, va aconseguir el resultat esperat: just un dia després l'Ajuntament va reparar el vial i va instal·lar-hi els ressalts reductors que els veïns volien. Preguntats sobre si s'obrirà una investigació per determinar-ne els autors, han explicat que, de moment, no se n'han localitzat els responsables.

Aquest no és l'únic tram on els veïns reclamen actuacions per garantir la seguretat. Al carrer Ochoa del barri de Sant Joan els residents asseguren que des que s'ha reasfaltat els vehicles hi circulen a gran velocitat posant en perill els vianants. En aquest sentit, l'Ajuntament assegura que des de l'àrea de Mobilitat s'han compromès a resoldre-ho properament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema