El dia gris que feia ahir i les amenaces de tempestes va portar molts turistes, veïns de les comarques de Girona i francesos cap a la Jonquera. Volien aprofitar per anar de compres al centre comercial que hi ha a la zona i també a totes les botigues de l'àrea del Pertús. El que es van trobar però és que la zona estava molt concorreguda, segurament, un dels dies amb més gent de l'estiu.

Els aparcaments de la Jonquera estaven plens a vessar i l'anar i venir de cotxes va ser un continu. La situació més complicada però es va viure a la xarxa viària que porta a la Jonquera, és a dir, a les dues principals artèries: l'autopista AP-7 i la nacional II.

Des del voltant de les dues del migdia ja va començar a anar carregada l'autopista. En sentit Girona, es van arribar a registrar ja 6,5 quilòmetres i a l'autopista per pujar cap a França ja hi havia retencions que superaven els set quilòmetres de llargada. Això també es traduïa a la part francesa amb llargues cues en els dos sentits de la marxa.

El Servei Català de Trànsit (SCT) va informar que el moment en què les cues ja van començar a fer-se més intenses va ser a partir de les sis de la tarda. Es van registrar entre nou i 12 quilòmetres de cues. El punt més àlgid va ser al voltant de les set del vespre quan encara continuaven les retencions a l'autopista en direcció França i a més, hi havia 6,5 quilòmetres de retencions per enllaçar amb la N-II?al seu pas per la Jonquera. Però és que aquesta darrera via, segons el SCT també va anar molt carregada i entre sis i vuit de la tarda també va presentar 12 quilòmetres d'aturades en sentit França.

La situació del trànsit es va normalitzar a l'AP-7 entre França i la Jonquera en direcció Girona al voltant de les vuit del vespre, segons Infoautopistas. En tancar l'edició encara hi havia cues en sentit nord.

Els motius d'aquestes retencions a banda d'anar de compres a la Jonquera també es poden buscar en que ahir ja era canvi de quinzena i la zona fronterera és habitual que vagi més carregada; també està en marxa encara l'operació Estret i ara ja comencen a pujar europeus que vénen del nord d'Àfrica i per tant, hi ha molt més trànsit a les carreteres que porten cap al nord d'Europa.