De la Creu a Empúries resseguint el litoral

Han finalitzat els treballs d'adequació d'un tram del camí de ronda per la zona de l'Oberta

17.08.2015 | 07:23
Un tram del camí per la ronda del Pedró, a l ´Escala, amb vistes a la badia.

L'Escala està ultimant els darrers detalls d'un nou tram de camí de ronda, des de la Creu fins a Empúries resseguint el litoral pel Pedró. El nou camí permet tenir vistes a la badia i a les emblemàtiques platges d'Empúries. L'obra havia d'està enllestida abans de l'estiu però va patir un retard per una aturada per part de Costes i per incidències de les adjudicatàries. Amb el nou tram es permet recórrer pràcticament els set quilòmetres litorals. Queda pendent un tram des del Club Nàutic cap a Montgó.
Fins ahir les màquines treballaven aplanant el camí pedregós per fer-lo més còmode als vianants. Queda pendent encara la instal·lació de punts de llum perquè marquin la línia del camí.
La ruta comença a la Creu on l'Ajuntament va decidir eliminar les antigues escales per crear-ne de noves més segures. L'obra ha suposat un important canvi amb una infraestructures més àmplia i visible que l'anterior. Això ha generat durant mesos debat entre els veïns. Una vegada al capdamunt d'aquesta cala, a l'Oberta, s'ha obert camí al cim pedregós del Pedró, fins ara inaccessible des d'aquest punt. El vianant pot enfilar-se i vorejar-lo fins al pont d'Empúries on unes escales permet arribar fins la carretera. El camí fins ara quedava tallat en un dels extrems i es deviava per l'interior de la zona urbanitzada del Pedró.
L'alcalde de l'Escala, Víctor Puga, remarca que "valia la pena potenciar l'itinerari, que és en si mateix un mirador amb unes vistes del litoral del municipi extraordinàries".
L'alcalde també explica que l'Ajuntament té intenció de continuar treballant perquè es puguin recórre els set quilòmetres de costa. Per això està en projecte el tram del club nàutic.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema