L'Ajuntament de Castelló d'Empúries està treballant en l'eliminació de vegetació exòtica de les dunes de la platja de la Rubina. S'està retirant una espècie invasora, ungla de gat (Carpobrotus edulis) d'una superfície d'uns deu mil metres quadrats. Els treballs es calcula que duraran tres setmanes i que es retiraran diverses tones de la planta.

L'Ajuntament ha contractat els serveis de la Fundació privada Altem (d'ajuda als disminuïts psíquics) que s'encarreguen d'arrencar manualment tots els peus de la planta que creix reptant damunt la sorra i altera de manera substancial la composició florística d'aquests ecosistemes litorals. La planta té uns colors vistosos, viola o groc. Els treballs tenen un pressupost de set mil euros i es porten a terme en el marc dels ajuts de la Direcció General de Medi Natural i Biodiversitat per al finançament d'actuacions en els espais naturals protegits de Catalunya.

L'Ajuntament de Castelló vol recuperar els ecosistemes dunars i per això s'espera actuar properament amb altres espècies.