L'Estat té previst reparar l'any vinent el tram del camí litoral on una esllavissada va acabar causant la mort d'una dona que prenia el sol al Cau de sa Guineu en caure-li un roc al cap, demà farà un any. L'Ajuntament , a petició de Costes, ha mantingut reunions amb els propietaris que esperen que facin les cessions de l'espai maritimoterrestre per poder actuar. El camí, un any després, està bloquejat per tanques i ara s'espera que els propietaris facin una cessió de terrenys per poder actuar. És un dels punts litorals on Costes s'ha compromès a actuar. També es repararan els forats sota l'asfalt a dos punts de les Ribes.

La petita cala, on prenia el sol la turista de 73 anys que va perdre la vida, se situa sota el camí de ronda amb accés per unes petites escales. S'hi arriba per dos punts, un d'ells des de Portlligat després de Sant Antoni. Aquí, just quan enfiles el camí cap a aquest punt, ja hi són visibles les barreres de fusta i senyalitzacions de prohibició. Està tancat des de fa un any a l'espera d'actuar-hi.

El regidor de l'àrea de gestió del Territori, Francesc Saló, ha explicat que en una recent visita de responsables d'aquest departament es van abordar diferents urgències d'actuació al litoral, una d'elles aquest punt. L'Estat havia requerit,i ja s'ha portat a terme, converses amb els propietaris que tenen terrenys a l'àrea on es vol actuar. Segons Saló, fa dues setmanes s'hi va parlar i s'està a l'espera que hagin pres una decisió. S'actuaria des de sant Antoni, la urbanització que vas cap a s'Alqueria, fins a Punta del Cau". La idea és que facin una cessió tal com marca la llei de Costes i des d'aquest departament farien les obres amb pressupost el 2016. Segons Saló, els propietaris semblaven disposats a col·laborar.

La dona que hi va perdre la vida prenia el sol en una zona de roques utilitzada habitualment per banyistes per descansar, quan una roca es va esllavissar i li va impactar al cap i li va causar la mort immediata.

Costes va decidir tancar un tram del camí de ronda que hi dóna accés perquè va considerar que no només hi havia risc de despreniment sinó que el camí és perillós. Està restringit un tram de 400 metres. Com ja es va informar, l'actuació no es preveia que fos immediata.

Cadaqués té 25 quilòmetres de costa amb petites cales i platges situades sota camins escarpats i penya-segats que són envestits pels habituals temporals.

Segons Saló, durant la visita a la costa, l'enginyer que acompanyava els responsables de Costes va posar de manifest que hi havia altres trams on s'hauria d'intervenir en un futur. "Vam parlar que potser fer una actuació a la Riba de Portlligat que està molt desplomada i fe rel camí de ronda fins a Calders, que també la veuriem en un futur", explica el regidor.

Una de les actuacions més imminents serà la reparació dels forats de dos punts de les Ribes. Sota l'asfalt i per l'efecte del mar s'erosiona la terra. Ja s'ha demanat pressupost perquè puguin actuar properament.