Una empresa especialitzada ha iniciat els treballs per foragitar de la zona esportiva i lúdica de l'Escala, amb l'ús d'aus rapinyaires, les desenes de gavians que s'havien instal·lat als sostres d'aquests equipaments i s'havien convertit en un problema tant des del punt de vista higiènic com dels desperfectes que ocasionaven.

L'empresa hi va començar a treballar la setmana passada, fent volar sobre la zona una àliga per tal de fer que els gavians deixin d'utilitzar-la com a lloc on dormir. En pocs dies ja s'ha pràcticament aconseguit l'objectiu, tot i que es mantindrà aquest operatiu durant tot un mes per tal de consolidar aquesta zona com un lloc que els gavians temin a l'hora d'anar a dormir.

També al Club Nàutic

Aquesta no és la primera vegada que es fa una actuació d'aquestes característiques. El sistema ja s'havia provat amb èxit a la zona del Club Nàutic de l'Escala i se suma a la campanya anual que es realitza per tal de reduir la població de gavians a la zona urbana, eliminant els ous que posen sobre les cases particulars, quan els propietaris ho sol·liciten.

El regidor de Serveis i Medi Ambient, Robert Figueras, ha remarcat que «l'alta concentració de gavians que es posaven sobre el sostre del pavelló, la piscina o la sala polivalent, s'havia convertit en un problema que afectava també els veïns de la zona, a més dels desperfectes que ens ocasionava en aquestes instal·lacions esportives».