Figueres té aturada la multa de 12.000 € a la gossera per soroll a l´espera d´una solució

Partidaris i detractors recullen signatures mentre l'Ajuntament diu que espera resoldre la problemàtica que arrossega

20.08.2015 | 07:24
L´equipament dóna servei a la comarca altempordanesa i també al Gironès.
L´equipament dóna servei a la comarca altempordanesa i també al Gironès.

L'Ajuntament de Figueres manté sense executar la sanció de 12.000 euros que va imposar a la Protectora d'Animals i Plantes per superar els decibels permesos. Tant l'associació que dirigeix l'espai com els veïns afectats per aquesta situació hi havien presentat al·legacions però des del Govern municipal admeten que si es tirés endavant podria suposar greus problemes per la gossera i els animals que hi ha dins. Per això, estan treballant per a trobar-hi una sortida definitiva que, de moment, no s'ha concretat. Mentrestant, veïns de la zona han lliurat més de 200 signatures demanant-ne el trasllat fora del nucli urbà i des del centre n'estan realitzant una altra per demanar que se'ls protegeixi.

L'expedient sancionador iniciat per l'Ajuntament posava la multa i alhora obligava a tancar una part de les instal·lacions on hi ha una quarentena de gossos. Asseguren que superen en 40 decibels els límits permesos mentre que el seu president, Alberto Márquez, diu que tenen un pla per reduir el soroll i que preveu unes pantalles acústiques d'uns quatre metres però que als veïns afectats aquesta solució «no els va bé tampoc». Tampoc a l'Ajuntament, que diu que els informes fets desestimen aquesta possibilitat perquè no seria suficient per resoldre la problemàtica. Márquez reitera que tot és fruit de les queixes de dues veïnes i diu que un trasllat ara per ara és completament inviable. I és que el projecte que fa anys s'havia presentat passava per fer un centre a Pedret i Marzà que costaria més d'un milió d'euros.

De fet, Márquez ja ha avançat que ells s'oposen a aquesta proposta perquè necessiten camps i no poden situar-se al costat d'un abocador. Fonts municipals han explicat que l'Ajuntament tampoc veu viable aquesta solució però que s'està treballant per a trobar una sortida definitiva a aquesta situació que des de fa anys s'arrossega. Admeten que sancionar-nos amb aquest import, tenint en compte que l'aportació municipal anual és d'uns 20.000 euros, no els seria assumible i que cal tenir en compte que l'equipament fa una tasca d'àmbit comarcal i també provincial.

Per Márquez, això seria la fi de l'entitat i tampoc veuen possible traslladar els més de 40 gossos que l'expedient diu que no poden situar-se a les gàbies on són actualment. «Si els hem d'enviar a un altre lloc a 70 euros per animal i mes és impossible que ho puguem pagar», insisteix.

Adopcions o el trasllat

Segons sembla, ara els impulsors de la recollida de signatures demanant el trasllat de la gossera proposaran a l'Ajuntament un sistema d'adopció per a la quarantena d'animals que són a les gàbies de la gossera que provoquen més sorolls.

De fet, segons l'Ajuntament els detractors del centre no reclamen que se'l sancioni econòmicament sinó que s'hi intenti trobar una sortida ubicant-lo fora de la trama urbana.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

L´oposició de Figueres acusa el Govern de menystenir-los

ERC, la CUP, el PP i C's critiquen que s'anunciï que el Consell entrarà a Fisersa abans de...

Unió de Roses denuncia irregularitats al cas Royal Marine II

Unió de Roses denuncia irregularitats al cas Royal Marine II

La formació no descarta portar a Fiscalia el pagament de la indemnització

Condemnada una agent immobiliària de Roses per quedar-se 49.000 euros

Condemnada una agent immobiliària de Roses per quedar-se 49.000 euros

La processada ja està complint pena de presó per una altra apropiació indeguda de diners dels seus...

Detonen l´obús trobat a Port de la Selva a la base militar de Sant Climent

Detonen l´obús trobat a Port de la Selva a la base militar de Sant Climent

Tot apunta que és un artefacte que va ser llançat per l'aviació alemanya durant la Guerra Civil

Troben un obús de la Guerra Civil en una finca al Port de la Selva

Troben un obús de la Guerra Civil en una finca al Port de la Selva

L'artefacte, que fa 75 centímetres i li falta una part, estava amagat sota terra en uns terrenys...

Cues a Figueres en el primer dia d´obres de la rotonda a la plaça del Sol

Els treballs que duraran set mesos coïncideixen amb un segon giratori a l'N-260 a Vilafant

Enllaços recomanats: Premis cinema