Tres regidors (CiU i ERC) dels cinc que hi ha a l'Ajuntament de Boadella tenen previst fer una moció de censura a l'alcalde, Frederic Minobis (CiU), arran de la negativa de deixar-los veure els comptes municipals i la pèrdua de confiança en la seva persona. Una de les regidores, Montserrat Guixà, assegura però que l'Ajuntament no els admet registrar el document i que, per tant, estan estudiant quines vies legals seguir per a poder tirar-ho endavant. D'altra banda, tant Cuixà com Marina Ramió (també de CiU), van presentar dilluns dues denúncies als jutjats denunciant pressumptes irregularitats que hauria comès Minobis així com contra la secretària municipal perquè, segons al·leguen, les hauria insultat. L'alcalde, en canvi, es limita a dir que tot és fruit d'un malentès i que ningú ha entrat cap document a l'Ajuntament.

Un mes després del polèmic ple on l'alcalde va intentar cobrar 1.800 euros al mes i només dos des que es va constituir el nou Ajuntament de nou amb Minobis al capdavant, la polèmica torna a estar sobre la taula. Dues regidores de CiU (el partit de l'alcalde) un d'ERC-MES, Pau Alegrí, tenen previst tirar endavant una moció de censura contra ell.

De fet, Guixà diu que estan decidits però que el principal problema és que no els deixen fer cap registre d'entrada a l'Ajuntament i que això els està obligant a buscar altres vies per a tirar-ho endavant. «El tema fonamental i el perquè s'ha arribat fins aquí és, sobretot, la qüestió econòmica: no ens donen informació i a hores d'ara encara no sabem l'estat de comptes de l'Ajuntament», diu Guixà. Una situació de la que també culpabilitzen la secretària municipal.

La regidora diu també que els problemes no s'han aturat des del primer dia, que a hores d'ara encara no saben quin és el sou de l'alcalde i que els edils que recolzen la proposta han perdut la confiança en Minobis. A banda d'això, també en posat en mans dels jutjats «una sèrie de coses irregulars» que haurien detectat així com una denúncia contra la funcionària municial per haver-les fet fora amb insults de l'Ajuntament.

L'intent d'augmentar el sou

La primera polèmica pública amb el batlle va trascendir el passat juliol quan, de nou, els tres edils van aturar l'intent de Minobis d'apujar-se el sou i arribar a cobrar 1.800 euros bruts en un municipi de poc més de 200 habitants. Tot i que l'alcalde ho va negar igual que ara nega discrepàncies en el si de l'equip, els edils del govern van assegurar que ja ho havia intentat en una primera ocasió però que, finalment, va acabar retirant aquest punt de l'ordre del dia. A darrera hora, es va acabar rebaixant la proposta inicial fins al sou actual d'uns 800 euros que, segons va dir, subvencionaria la Generalitat però que, segons Guixà, tampoc tenen la certesa de quins són realment els imports que està percebent.