L'Agència Catalana de l'Aigua ha posat en servei la depuradora del nucli de Peratallada (Baix Empordà). La planta està ubicada dins el terme municipal de Forallac, ha suposat una inversió de 920.000 d'euros i està dissenyada pel tractament de 160 metres cúbics d'aigua al dia, equivalent al consum d'una població de 2.667 habitants. Aquest nou sistema de sanejament, que substitueix a l'antiga depuradora de Forallac, consta d'una depuradora amb un tractament biològic d'aireació prolongada amb reducció de nutrients i una xarxa de col·lectors en gravetat. A més de sanejar les aigües residuals generades al nucli de Peratallada, la depuradora contribuirà a millorar mediambientalment la conca del riu Daró.

Amb la posada en servei de la depuradora de Peratallada, la comarca del Baix Empordà disposa actualment de tretze sistemes de sanejament en funcionament: Begur, la Bisbal d'Empordà, Castell-Platja d'Aro, l'Escala, Palamós, Pals, Parlavà, la Pera, Rupià, Serra de Daró, Torroella de Montgrí i Ullastret. Tots aquests sistemes garanteixen el sanejament del 95% de la població de la comarca.

Sanejament a Catalunya

El Programa de Sanejament d'Aigües Residuals Urbanes (PSARU) inclou les actuacions necessàries per a la millora dels sistemes existents, així com la posada en marxa dels nous per garantir el manteniment o millora de l'estat ecològic de les nostres aigües superficials, subterrànies i marines.

Actualment, les depuradores que hi ha arreu del territori català garanteixen el sanejament de prop del 96% de la població catalana.