L'equip de govern de la Jonquera va acordar ahir en la seva junta no acollir-se a la revaloració del cadastre amb l'objectiu d'evitar un nou augment del 10 per cent dels valors cadastral de les finques per a l'any vinent. La mesura evitarà, doncs, que el rebut de l'impost de béns i immobles (IBI)?s'apugi per a la propera campanya.

El Ministeri d'Hisenda ha deixat en mans dels ajuntament la decisió sobre si acollir-se o no a aquesta revaloració. De fet, des del municipi recorden que el govern ja va prendre mesures en aquest sentit i va rebaixar el tipus un 12% per aquest any per tal que «la pujada de l'impost que suposava aquesta revaloració feta per la gerència del cadastre es moderés».

L'alcaldessa de la població, Sònia Martínez, diu que «aquesta és una mesura que havíem de prendre per evitar una càrrega més per a les famílies de la Jonquera, tot i que som conscients que això comportarà un esforç i una contenció de la despesa de cares al pressupost del 2016».

Figueres, tampoc

La Jonquera s'afegeix així a altres municipi com Figueres que també han rebutjat acollir-se a la revaloració i de moment no incrementarà la pressió fiscal.