La 31ª Mostra del Vi de l'Empordà espera consolidar l'èxit de públic

El certamen, que se celebrarà a Figueres entre el 3 i el 6 de setembre, acollirà una trentena d'activitats complementàries

26.08.2015 | 16:34

La Rambla de Figueres acollirà entre el 3 i el 6 de setembre la 31ª edició de la Mostra del Vi de l'Empordà amb l'objectiu de superar els 10.000 visitants i els 7.000 tiquets venuts en l'edició anterior. La Mostra, que vol ser l'aparador dels vins dels cellers de la DO Empordà, arriba amb una trentena d'activitats paral·leles i moltes novetats. Entre aquestes, destaca el peu de copa informatiu del vi que es degusta o el rasca l'endeVinaDOr, que oferirà descomptes del 10% en la compra de qualsevol ampolla de vi si s'encerta una pregunta. A més, s'ampliarà l'espai infantil, es crearà un espai gastronòmic i s'obrirà al públic una mostra fotogràfica on els diferents cellers mostren com s'elabora el vi.

La Mostra del Vi de l'Empordà s'inaugurarà oficialment el 4 de setembre a dos quarts de set a la Rambla. Enguany, el popular pregó anirà a càrrec del xef Paco Pérez, del restaurant Miramar de Llançà, de dues estrelles Michelin.

En aquesta edició hi haurà dos espais nous: un espai gastronòmic amb mostres de showcooking, equilibrant així l'oferta de vi i menjar, i un espai expositiu fotogràfic que acollirà la mostra 'De la vinya a la Mostra', en la que es mostra l'elaboració del vi a través de fotografies dels cellers participants.

Un dels propòsits d'aquesta 31a Mostra del Vi és donar continuïtat a algunes de les activitats impulsades en l'edició anterior - que va oferir 30 activitats pel 30è aniversari - com l'espai de tast, els concerts de petit format, la carpa infantil, la web promocional de la Mostra (www.mostradelviemporda.cat), la visita guiada Art&Vi o el concurs d'aparadors decorats.

Descomptes i promocions

Enguany també s'oferiran promocions, com ara una copa gratuïta amb el "Menú del Vi de l'Empordà", que s'oferirà durant els dies de la Mostra en alguns restaurants de la ciutat; un 35% de descompte amb el bitllet de l'AVE pels usuaris que vagin a la Mostra del Vi; una nit d'hotel més una ampolla de regal per a les persones que s'allotgin a la ciutat; un tast guiat gratuït per l'Espai DO i el 50% de descompte en l'entrada al Museu de l'Empordà i en l'entrada general al Museu del Joguet de Catalunya.

Certamen consolidat

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha destacat la importància que té que la Mostra s'hagi convertit en un esdeveniment de ciutat. "La Mostra del Vi ja no és només una fira per a la gent a qui li agrada el vi, és un esdeveniment de ciutat. Això ha estat gràcies als estands i a les activitats paral·leles que s'estan fent, moltes amb el suport del sector privat de la ciutat, i que cada vegada van creixent i diversificant més", ha destacat

De la seva banda, el president del Consell Regulador de la DO Empordà, Xavier Albertí Oriol, ha celebrat la consciència de capitalitat del vi que s'ha pres en els darrers anys i com, especialment des de l'any passat amb el 30è aniversari, s'ha aconseguit materialitzar aquest esdeveniment. "No és només una fira lúdica, la gent cada vegada hi mostra més interès. És important que se sàpiga quina oferta hi ha i qui l'ofereix. Amb les noves activitats que s'estan impulsant s'aconsegueix millorar qualitativament la fira i que aquesta cada vegada sigui més valorada", ha assenyalat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema