La Rambla de Figueres serà l'escenari des del dia 3 de setembre fins al 6 de la 31ena edició de la Mostra del Vi de l'Empordà amb l'objectiu de consolidar l'èxit aconseguit l'any passat en què es commemorava el trentè aniversari i superar els 10.000 visitants i els més de 7.000 tiquets venuts. La nova edició mantindrà múltiples activitats paral·leles i potenciarà més que mai el maridatge amb el menjar. És per això que el tiquet degustació inclourà 6 tastos de vins i 6 més d'alimentació lliures. A més, hi haurà dos nous espais: un de gastronòmic amb mostres de showcooking i un per a l'exposició fotogràfica «De la vinya a la Mostra». El pregoner de la mostra, que s'inaugurarà formalment divendres a la tarda, serà el prestigiós xef del restaurant Miramar de Llançà, Paco Pérez.

Entre les novetats d'enguany, també destaquen una tarjeta que s'obtindrà amb la compra del tiquet de la Mostra i que consisteix a encertar una pregunta referent a la DO. Aquells que l'encertin podran gaudir d'un 10% de descompte en la compra de qualsevol ampolla de vi de la denominació d'origen. Els disset cellers participants, a més, inclourar un peu de copa informatiu en cada degustació per tal que els clients indentifiquin els vins que estan provant. A banda d'això, hi haurà múltiples acitivitats infantils i tallers així com el ja tradicional Espai DO, a la placeta baixa on hi haurà una sala de tast.

Un altre dels objectius dels promotors, segons va explicar el regidor de Fires, Jordi Masquef, és donar continuïtat a les promocions iniciades l'any passat. Per això, s'oferiran menús vinculats al vi durant els dies que duri la mostra, un descompte del 35% al bitllet del TAV, una nit d'hotel amb una ampolla de regal per a qui s'allotgin a la ciutat o un 50% de descompte a l'entrada del Museu de l'Empordà i al Museu del Joguet. L'alcaldessa, Marta Felip, va dir a la presentació que la ciutat vol continua exercint la capitalitat en un acte que ja s'ha convertit en un «esdeveniment de ciutat».