La Guàrdia Civil va detenir dimecres a la nit un home de 33 anys i nacionalitat francesa per intentar creuar la frontera amb 22,8 quilos d'haixix dins el cotxe. La droga anava dins una bossa a la part posterior del vehicle. La detenció va produir-se pels volts de la mitjanit a la Jonquera.

Els agents de la Secció Fiscal de la Jonquera es trobaven realitzant les patrulles habituals a la frontera quan va cridar-los l'atenció un vehicle que duia matrícula francesa, estava ocupat per una sola persona i viatjava en direcció al país veí.

Com resulta habitual en aquests casos, els guàrdies van procedir a donar-li l'alto al conductor. Aquest no s'hi va oposar i va aturar el vehicle tal com li demanaven els agents. Després els va entregar la documentació i els papers que li reclamaven. No obstant això, mentre l'estaven identificant correctament, els agents van observar que a la part posterior del cotxe hi havia una bossa que els va cridar l'atenció.

En obrir el paquet, van observar una important quantitat de paquets de color marró que en fer-se la prova de narcotest va donar positiu. En total, van comissar-se 22,8 quilos d'haixix i es va procedir a detenir el conductor, qui ha passat a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Figueres per un delicte contra la salut pública.