Figueres i el Consell projecten fer una nova gossera per resoldre el problema

La proposta podria passar per recuperar la plantejada a Pedret i Marzà tot i que redimensionada a la situació actual

01.09.2015 | 00:00
L´Ajuntament va obrir expedient sancionador a l´entitat per superar els decibels permesos.
L´Ajuntament va obrir expedient sancionador a l´entitat per superar els decibels permesos.

L'Ajuntament de Figueres i el Consell Comarcal han acordat redactar un projecte executiu de construcció d'un nou centre d'accollida d'animals per resoldre el problema que des de fa temps s'arrossega amb l'actual Protectora. L'espai el gestionaria el Consell i, per això, la previsió és que en breu es presenti al Consell d'Alcaldes un estudi sobre els costos i les vies de finançament del projecte. Tot i que no han volgut concretar quin emplaçament s'estaria estudiant, la idea podria passar per recuperar la plantejada fa anys a Pedret i Marzà adaptant-la a les necessitats actuals. L'Ajuntament va obrir un expedient sancionador amb una multa de 12.000 euros al centre per excés de soroll però no l'ha executat amb l'objectiu de trobar una sortida a la situació actual. I és que, a banda dels sorolls, asseguren que s'hi han avaluat "deficiències tècniques i urbanístiques".
L'Ajuntament assegura que en els darrers mesos s'han mantingut contactes entre totes les parts per detectar els problemes i "explorar alternatives per solucionar la qüestió a curt i mitjà termini". En la darrera trobada del passat 24 d'agost amb el president del Consell, Ferran Roquer, a la qual també van assistir el regidor de Medi Ambient, Francesc Cruanyes, i el del Consell, Josep M. Cervera, es va acordar la redacció del projecte per a fer unes instal·lacions supramunicipals i de caràcter mancomunat. La idea, segons va explicar Cervera, seria que l'ens comarcal gestionés el centre. Per això, està previst que properament es presenti un estudi sobre el cost que tindrà i com es finançarà.Preguntats sobre la possibilitat que es recuperi la idea de fer un centre a Pedret i Marzà, des de l'Ajuntament diuen que encara no està tancada la ubicació però que es planteja fora del nucli urbà i, possiblement, de la ciutat. Amb tot, insisteixen que hi ha una voluntat "ferma" de resoldre la problemàtica.
L'alcaldessa, Marta Felip, diu que "és important resoldre una situació que no pot esperar més, per les molèsties que les instal·lacions actuals ocasionen als veïns i per millorar les condicions dels mateixos animals acollits". Per la seva banda, Cruanyes diu que tot i que valoren la tasca que ha estat fent durant tots aquests anys la Societat Protectora d'Animals i Plantes -l'entitat privada que s'encarrega actualment del servei-, "les actuals instal·lacions han quedat insuficients i entorpeixen la convivència urbana".
El problema fa temps que s'arrossega propiciada, sobretot per les queixes veïnals de sorolls. La Protectora sempre ha defensat que es tracta de dos veïns que s'hi oposen i recorden que donen un servei que no fa l'Administració. De fet, defensors i detractors han recollit signatures en un i altre sentit. L'Ajuntament, però, diu que el problema va més enllà. Per això, han convocat per a avui una reunió informativa amb els portaveus municipals, tècnics, juristes i enginyers per posar sobre la taula les condicions en què es troba l'espai. I és que, a banda de l'excés de soroll pel qual van tramitar una multa mai executada, el govern manté que està viciada de problemes "tècnics i urbanístics" que cal resoldre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Detenen un jove que va robar en una benzinera de Figueres i va agredir la treballadora

Per aconseguir els 260 euros que hi havia a la caixa, va agafar la dependenta pel braç i la va...

Troben un obús de la Guerra Civil al Port de la Selva

Troben un obús de la Guerra Civil al Port de la Selva

L'artefacte, de 75 centímetres, estava en una finca particular amagada sota terra

Salvem denuncia que la Diputació ha reprès l´obra de la rotonda als Aiguamolls

Salvem denuncia que la Diputació ha reprès l´obra de la rotonda als Aiguamolls

L'entitat lamenta que es porti a terme uns treballs en un espai on la normativa demana protegir

El presbiteri de l´església de Vilaritg de Cistella llueix nous frescos

El presbiteri de l´església de Vilaritg de Cistella llueix nous frescos

El pintor Ricard Ferrer ha donat vida a aquesta part de l'església pintant escenes relacionades...

Enxampats amb 22 quilos d´haixix submergits en el dipòsit de gasoil

Enxampats amb 22 quilos d´haixix submergits en el dipòsit de gasoil

La Policia Nacional deté dos traficants que el jutge ha enviat a presó provisonal

Els temporals aprimen l´arc de pedra natural de Portitxol

Els temporals aprimen l´arc de pedra natural de Portitxol

A causa de l'acció de l'aigua i del pas del temps, es va aprimant aquesta joia natural que es...

Enllaços recomanats: Premis cinema