L'Ajuntament de Figueres ha posat en servei l'aplicació Whoosh! que permet fer el pagament de les zones d'aparcament blaves i verdes des del mòbil. El sistema, anunciat fa mesos, ja es pot descarregar a Google Play i App Store. El conseller delegat de Fisersa, Manel Toro, diu que la mesura permetrà estalviar temps als usuaris, que ja no hauran des desplaçar-se fins als parquímetres. I és que l'aplicació envia als vigilants la matrícula del cotxe per poder controlar els canvis de temps d'estacionament en el moment en què es fa el pagament. Així, els usuaris poden ampliar el temps d'estacionament des d'on siguin a través del seu dispositiu.

L'aplicació, a més, alerta deu minuts abans de finalitzar el previst a través d'una notificació i permet que s'hi registrin tantes matrícules com es vulguin, modificar-les o bé canviar el compte bancari així com consultar l'historial de despeses.

L'empresa que ha dissenyat l'aplicació és la mateixa que es va encarregar de proveir els nous parquímetres a finals de l'any passat. Amb la seva contractació, assegura Toro, hi anava inclosa la creació del sistema sense costos addicionals.