Territori inicia les actes d'ocupació de les expropiacions per desdoblar la C-260

El conseller i exalcalde, Santi Vila, diu que els afectats cobraran de «forma imminent» el 30% de les indemnitzacions

04.09.2015 | 06:30
Santi Vila -segon per l´equerra- i Marta Felip -quarta per l´esquerra- parlant amb alguns dels afectats ahir.

Els veïns i propietaris de finques de la C-260 van iniciar ahir les primeres signatures de les actes d'ocupació de les finques afectades pel projecte de desdoblament del darrer tram d'aquesta via, pendent d'ampliar des de fa més de 20 anys. La previsió és que el tràmit s'allargui fins al proper 17 de setembre i que els primers treballs comencin a l'octubre pels vials complementaris. El conseller de Territori i exalcalde, Santi Vila, va garantir que els propietaris cobraran el 30% dels imports acordats de forma imminent i que no els consta que hi hagi cap desacord amb les indemnitzacions pactades. Vila, que va presidir la reunió prèvia a les acte que es va fer ahir al matí, va insistir en el fet que «nosaltres ens vam comprometre que no s'iniciaria fins que totes les persones que han de marxar de casa seva tinguin el taló a la butxaca».
La trobada es va dur a terme al consell Municipal de Vilatenim, amb la presència també de l'alcaldessa, Marta Felip i la delegada al barri, Dolors Viñolas, en un acte on es van convocar tots els afectats que signaran al llarg dels propers dies les actes. La reunió, segons Vila la darrera de les moltes que s'hi han dut a terme, va servir per tancar els serrells i perquè els afectats plantegessin alguns petits canvis que el Departament estudiarà sempre, va dir, que no encareixin l'obra. En aquest sentit, es tractaria de l'adequació d'una part de les voreres que afecten l'aparcament d'un establiment de la zona. A banda d'això, el conseller va dir que «els onze casos de residència i les sis activitats econòmiques estaven contentes i consideren que hem acordat correctament les coses». Tant és així, que properament es pagarà el 30% dels imports acordats i que progressivament s'abonarà la resta. La Generalitat, de fet, havia pressupostat uns 8 milions d'euros per a fer front a aquestes indemnitzacions. Ahir, però, alguns afectats com un dels socis del Centre Recreatiu Empordanès que compta amb 75 anys d'història, Josep M. Monturiol, es mostraven resignats amb l'actuació. «És el que hi ha i ho hem d'acceptar però ara ens hem de buscar un local nou i clar, entre tot, no sé si ens arribarà bé. Com no ens ajudi una mica l'Ajuntament...», insisteix.
Sigui com sigui, Vila va reiterar que es mantenen els terminis i que la previsió és que els primers treballs comencin el mes vinent. «El nostres compromís és que hagin cobrat abans que s'iniciï», va reiterar. Per la seva banda, l'alcaldessa, Marta Felip, va dir que s'han estat seguint molt de prop les demandes dels veïns i va destacar que això es va traduir ahir en un «ambient tranquil i pacificat» a la trobada».
El desdoblament, pressupostat en 19,17 milions incloses les expropiacions, preveu actuar en uns 750 metres, els que queden pendents i que a l'estiu es converteixen en un coll d'ampolla. A banda del tronc central, calçades laterals i una passera sobre la carretera, es faran dos vials complementaris, que seran pels que es començaran les obres.

Un «pendent de ciutat»
Amb tot, el conseller va destacar que aquest projecte, juntament amb el de l'accés nord de l'AP-7, era un dels grans pendents de la ciutat des dels anys 80 que s'han resolt en els darrers dos anys. Continua, en canvi, «tot i que en vies de solució» el projecte per reordenar la zona oest de la ciutat i resoldre la «cicatriu» dels passos a nivell del centre urbà.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema