La Policia Nacional va detenir ahir i després de set hores d'escorcoll una jove de 19 anys de Figueres acusada de fer tasques d'adoctrinament i captació de gihadistes per enviar-los a zones de combat controlades per Estat Islàmic (DAESH). Es tracta, segons fonts properes al cas, de la mateixa noia que va ser arrestada al març juntament amb cinc persones més pels mateixos fets i que va quedar en llibertat sense càrrecs poc després perquè no es va provar que formés part de cap cèl·lula islamista. L'actuació es va produïr fruit de l'estudi i anàlisi dels efectes intervinguts a Ayoub Motchou, detingut el passat 4 d'agost a Stuttgart però que havia residit en aquest mateix barri de Figueres, en una operació conjunta amb la policia alemanya.

Segons el cos policial, la jove es dedicava a l'enviament de combatents, a facilitar contactes i rutes segures en els viatges cap a les zones sota control de l'organització terrorista. A banda d'això, se l'acusa de fer assessorament a membres actius sobre les mesures de seguretat que havien de prendre en la ruta. A més, asseguren que tenia activitat a través de les xarxes socials amb les que interactuava amb persones de perfils radicals amb l'objectiu d'establir «una àmplia xarxa de suport i col·laboració amb DAESH, a més de fer una campanya divulgadora de l'ideari i dels actes terroristes que aquesta organització perpetrava». Amb aquesta detenció, Interior assegura que s'ha «neutralitzat una cèl·lula molt activa en publicitar la ideologia, captar nous combatents gihadistes i oferir suport logístic».

L'operatiu es va iniciar a dos quarts de nou del matí i no va acabar fins a dos quarts de quatre, quan diversos agents van sortir amb caixes amb documentació i material.

La jove, que va ser present en l'escorcoll, va sortir poc després de l'immoble del carrer Cresques Elias amb la cara tapada i custodiada per diversos agents. La noia viu des de fa anys, tot i que no hi va néixer, a la ciutat, en aquest pis amb els seus pares i dos germans més petits. Segons fonts properes al cas, compagina els seus estudis de Medicina amb una feina en una farmàcia de la ciutat.