El top manta s'ha convertit en una problemàtica en alguns punts de Catalunya. A?l'Alt Empordà, es centralitza a Roses, on fins i tot han demanat permís a la Generalitat per poder posar vigilància privada al passeig de Santa Margarida per intentar frenar-ho. El top manta però també es pot trobar amb molta menys presència en altres indrets de les comarques com ara en mercats setmanals.

Aquest és el cas de Sant Pere Pescador, on no s'ha detectat que vagi a l'alça però els?Mossos hi van denunciar un manter el dimecres passat. Li van comissar més de 130 productes falsificats entre ulleres i rellotges que imitaven a marques de luxe.

Per tot això, l'home, de 61 anys, nacionalitat senegalesa i amb domicili a Osca, que no tenia autorització va quedar denunciat administrativament d'acord amb la Llei Orgànica 4/2015 de Protecció de Seguretat Ciutadana per la presumpta comissió d'una falta lleu consistent en ocupar la via pública per a la venda ambulant no autoritzada. Aquesta infracció li pot suposar una multa d'entre els 100 i 600 euros.

Els fets es remunten al 2 de setembre al voltant de les dotze del migdia. Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de l'Escala amb agents de la de Roses van realitzar un dispositiu per detectar la presència no autoritzada de possibles venedors ambulants a la zona.

En el marc de l'operatiu van localitzar un home que, a la zona del pàrquing de sorra del mercat, oferia productes als vianants del mercat. En veure la patrulla policial l'home va intentar adreçar-se ràpidament al seu vehicle particular però els mossos el van interceptar.

Els agents li van intervenir prop de 50 ulleres i 82 rellotges falsificats.

L'home, que no tenia autorització va quedar denunciat administrativament.