El director del Festival del Circ de Figueres, Genís Matabosch, ha estat absolt pel jutjat número 1 de Figueres del delicte de desobediència greu i d'una falta de lesions a un agent de la Guàrdia Urbana del que va ser acusat després de l'episodi a plaça Catalunya el mes de maig. Va generar problemes de trànsit quan intentaven retirar la carpa del circ, una operació que no estava autoritzada.

En la sentència es posa de manifest que no ha quedat acreditat que l'agent resultés ferit per una maniobra intencionada de Genís Matabosch. Per tant, es considera insuficient el relat del policia que va entrar en contradiccions.

El que es considera provat és que el 7 de maig es trobava a l'interior del vehicle entorpint la circulació de la resta de vehicles a plaça Catalunya. No, en canvi, que fes cas omís a les indicacions de la patrulla de la Guàrdia Urbana que li demanava que mogués el cotxe. Matabosch va fer diverses vegades accelerades al vehicle i el jutjat considera que no ha quedat suficientment provat que una d'aquestes vegades ho fes voluntàriament per lesionar un agent que va obrir-li la porta del vehicle. Per això es conclou que podia haver estat fortuït i imprudent.

El ministeri fiscal demanava deu mesos de presó com a autor d'una falta de lesions, una multa, el pagament de les costes processals i una indemnització de 175 euros per a l'agent.

La sentència no és ferma i es pot interposar recurs d'apel.lació.

En el polèmic episodi el mes de maig un camió de grans dimensions es disposar a retirar la carpa del circ sense tenir autorització per fer l'operació. Matabosch va obstaculitzar el trànsit i va acabar a judici acusat de les lesions.