Figueres rep una subvenció de 400.000 euros per millorar l´entorn de l´antic escorxador

L'ajut permetrà arranjar l'aparcament dissuasiu de la carretera de Llançà entre altres actuacions

14.09.2015 | 13:44
Figueres rep una subvenció de 400.000 euros per millorar l´entorn de l´antic escorxador
Figueres rep una subvenció de 400.000 euros per millorar l´entorn de l´antic escorxador

El Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat ha concedit a l'Ajuntament de Figueres una subvenció de 400.000 euros que serviran per seguir avançant en el projecte de reconversió de l'antic escorxador com oficina de turisme en l'anomenada Casa Empordà. L'ajut permetrà dinamitzar l'entorn amb l'adequació del recorregut per a vianants entre la plaça el·líptica i la plaça de l'escorxador així com arranjar l'aparcament dissuasiu de la carretera de Llançà. Les obres permetran traslladar l'oficina de turisme de Figueres en aquest espai remodelat i està previst que comencin a finals d'aquest mes. Està previst que els treballs acabin l'abril de 2016.

Aquesta subvenció forma part d'una línia d'ajuts als ens locals de Catalunya per al desenvolupament de plans de foment territorial de turisme que, com proposa el Pla Estratègic de Turisme de Catalunya, vol apostar per un model turístic competitiu, sostenible i de qualitat amb la diversificació de l'oferta, l'orientació a la demanda, la desestacionalització i la innovació del producte, fent del turisme una activitat generadora de riquesa i d'ocupació.

L'alcaldessa de la ciutat, Marta Felip, destaca que aquesta subvenció permetrà a l'Ajuntament, que ja ha adjudicat i finançat amb fons propis el projecte del trasllat de l'oficina de turisme a la Casa Empordà, dinamitzar l'entorn de l'antic escorxador. Dinamització que juntament amb l'adequació del recorregut per a vianants des de l'aparcament dissuasiu de la carretera de Llançà, les últimes obres de millora de les voreres i cruïlles del carrer Caamaño i Monturiol, i les properes de la plaça de la Palmera, han de permetre dibuixar aquest recorregut "natural i amable" fins a la nova oficina de turisme.

Per la seva banda, el regidor de Turisme i Comerç, Manuel Toro, ha expressat la seva satisfacció per haver aconseguit la subvenció per aquest projecte de nova oficina de primera categoria i Centre d'interpretació de productes agroalimentaris i vitivinícoles de l'Empordà, una peça que el consistori veu com a "clau" pel turisme de la ciutat i la comarca. De fet, el que es busca segons l'actual equip de govern és potenciar la Marca Empordà per fer de la promoció turística del territori una eina de treball conjunt. Així mateix, també es vol que aquest Centre de Producte de l'Empordà esdevungui un imant d'atracció dels visitants de la ciutat que limiten la seva estada als voltants del Museu Dalí.

Les obres que permetran traslladar l'oficina de turisme de Figueres a la Casa Empordà començaran a finals d'aquest mes de setembre, i està previst que finalitzin l'abril de 2016. Actualment, l'oficina de turisme es troba a la plaça del Sol.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Ciències i lletres

«En política és possible guanyar havent perdut o perdre havent guanyat, tot és qüestió de l'anàlisi»...

Foment comença la transformació de la cruïlla de la plaça del Sol de Figueres

Els treballs generen les primeres retencions i cues, que l'Ajuntament preveu que es mantinguin els...

L´obús trobat al Port de la Selva és una bomba de l´aviació alemanya

L´obús trobat al Port de la Selva és una bomba de l´aviació alemanya

L'artefacte, que data de 1938, no estava sencer i ahir va ser detonat per la Guàrdia Civil a la...

Unió veu irregularitats al cas Royal Marine i estudia portar-lo a la Fiscalia

Unió veu irregularitats al cas Royal Marine i estudia portar-lo a la Fiscalia

L'escrit de conclusions de la formació en la comissió d´investigació alerta de pagaments...

Una plaça-rotonda amb espais verds i un edifici al centre

Una plaça-rotonda amb espais verds i un edifici al centre

Les obres que executa el Ministeri de Foment transformaran aquest espai de la plaça del Sol que...

Enllaços recomanats: Premis cinema