Cadaqués espera aplegar dissabte a l'octava edició de la Marnaton, més de 1200 nedadors. S'ha programat una travessa de 6,5 quilòmetres i una de 2 quilòmetres. La jornada d'aigües obertes és aquest any un repte solidari per ajudar a Jano Galán, un afectat d'Esclerosis Lateral Amiotròfica. Els organitzadors esperen recaptar fins a deu mil euros.

Els diners han de servir perquè es pugui comprar un software, ordinador i accessos de reconeixement de retina per poder parlar i comunicar-se a través de l'ordinador.

La celebració començarà al matí amb l'espectacular travessia que omple el litoral de Cadaqués en les dues curses, la llarga i la dels petits. A més, l'activitat en aigües obertes acabarà al passeig amb una festa.

Els organitzadors de la Marmaton de Cadaqués esperen poder aconseguir una gran participació de la Marmaton que permeti alhora el repte solidari per ajudar a Jano Galán. Es tracta d'un home de 38 anys pare de tres fills que a finals del 2012 va entrar a urgències per malestar a un braç i pèrdua de certa agilitat, segons expliquen des del bloc «Proyecto dgeneración», i se li va diagnosticar una enfermetat degenerativa de les cèl.lules motores: l'esclerosi lateral amiotròfica (ELA).