L'Ajuntament de Figueres ha posat en servei aquesta setmana els semàfors de l'avinguda Vilallonga a tocar el pas a nivell del tren. Estaven pendents d'activar-se des de fa quatre anys.

Els semàfors estan situats a l'avinguda i els carrers Rubaudonadeu i Colom. L'ajuntament informa que s'han sincronitzat tant per seguretat dels vianants a l'hora de creuar la cruïlla, com per aturar els vehicles un metres abans de l'encreuament perquè així es permet el pas dels vehicles del carrer Rubaudonadeu -que s'incorpora a avinguda Vilallonga paral·lel a les vies- que no esperen per creuar la via i en molts moments queden atrapats a la cua. Les mesures suposen millores, tot i que la barrera del tren continua generant cues de vehicles que han d'esperar que passin els trens per continuar el trajecte en un punt amb un important trànsit que ve des de la plaça del Gra.

Els semàfors es van instal·lar durant la reurbanització de la zona que es va iniciar el 2019 i es va inaugurar un any i mig més tard. Des de llavors s'estava pendent de poder acabar de negociar amb Adif per sincronitzar els semàfors que s'han hagut de coordinar amb la circulació dels trens. Activar-los ha suposat un cost de divuit mil euros.