Agents de la policia francesa del Pertús van enxampar aquest dilluns un camió amb un remolc frigorífic que procedia d'Espanya amb 314 quilos d'haixix amagats. El conductor va dir als agents que no duia pas res dins però la policia no se'n va refiar i el van registrar amb l'ajut de la unitat canina i li van localitzar la droga. L'home, de nacionalitat turca de 45 anys i el seu acompanyant -un ciutadà marroquí de 39 anys-, van quedar detinguts i van quedar en mans de l'autoritat judicial de Perpinyà.

Els fets es remunten a dilluns cap a les deu del vespre quan els agents del Pertús estaven fent un control al peatge de l'autopista A9. En aquell moment, els agents van veure venir el camió amb remolc i el van fer aturar. Els va dir, segons avança l'Independant, que procedia de Barcelona i es dirigia a Avinyó i que encara no portava cap tipus de material al remolc.

Els agents van procedir a l'escorcoll del vehicle i d'entrada només hi van trobar palets de fusta però un agent va veure que hi havia quelcom estrany entre les fustes: diversos paquets de color marró. En total hi havia 10 bosses i a dins fins a 314 quilos d'haixix. Els agents van comissar la droga i després van detenir ambdós ocupants per ser els presumptes autors d'un delicte de tràfic de drogues. En aquest punt fronterer, els agents francesos han enxampat diversos conductors que duien haixix.