Un intern del Puig de les Basses va ferir diversos funcionaris mentre el reduïen. El sindicat CSIF (Central Sindical Independent de Funcionaris) destaca que quatre dels empleats van rebre diverses mossegades i tot de cops i contusions. Segons relata el sindicat, el divendres passat un dels interns al Departament de Règim Tancat -on hi ha els presos més perillosos- va provocar un greu incident.

Va consistir en el fet que el pres va cremar la cel·la i va arrencar la finestra i va utilitzar a més els vidres trencats per començar a amenaçar i agredir tant els funcionaris que hi havia de servei com el personal de seguretat. Això va acabar amb quatre funcionaris ferits amb contusions i mossegades, que van necessitar l'atenció dels serveis mèdics. A més, segons el CSIF, van haver de fer necessària l'activació del Protocol de Transmissió de Malalties Infeccioses.

El sindicat considera en un comunicat que «desgraciadament, no es tracta d'un fet aïllat ja que aquests incidents són massa habituals en aquest departament, fent la situació cada cop més insostenible i posant en risc contíuament els funcionaris allà assignats».

Per part del Departament de Justícia, fonts de la conselleria, van assegurar ahir que només van patir ferides dos treballadors a causa dels cops que van rebre quan el van reduir. I que un tercer funcionari també va resultar ferit però en aquest cas perquè en el decurs d'arribar al lloc va caure.

A més, recorden que en aquest espai de la presó, al Departament de Règim Tancat és on hi ha els presos amb més risc i que poden tenir lloc més conductes violentes. Per altra banda, destaquen que en les cel·les s'hi van posar matalassos ignífugs al seu dia perquè tot tipus de fets estan previstos.

El sindicat CSIF assegura que «hi ha una pèssima gestió del Departament feta pel seu responsable, de la qual també és còmplice la pròpia Direcció General» i diuen que han denunciat moltes vegades totes les forces sindicals la «manca de personal i uns plans de formació inadequats».

Cessar el subdirector

Consideren que al Puig de les Basses hi ha una manca de lideratge per part del subdirector i asseguren que «davant la manifesta incapacitat d'aquest comandament i per mantenir una actitud del tot inapropiada amb els treballadors del centre, des del CSIF tornem a insistir amb la necessitat que aquest sigui cessat del seu càrrec i el seu lloc es cobreixi amb algun professional ben qualificat».

I finalment, el sindicat desitja que els funcionaris ferits divendres passat es recuperin aviat.

Al centre penitenciari del Puig de les Basses, l'any passat també es va produir un incident que va comportar moltes crítiques dels sindicats. En concret, van denunciar la mort d'una reclusa de la presó per sobredosi el mes de desembre. Es tractava d'una noia de 29 anys, de nacionalitat francesa a qui van trobar morta a la cel·la.