El PSC?de l'Escala ha signat un pacte amb el regidor d'ICV-EUiA, Àngel Rodríguez, pel que queda de mandat i que suposa poder governar amb majoria. Rodríguez, que ja va ser soci de govern del 2011 al 215 portarà Medi Ambient i Habitatge. Obre la porta a la resta de grups a buscar consens en temes estratègics.

L'alcalde, Víctor Puga, va explicar que «des del primer moment vam indicar que la nostra prioritat era revalidar l'acord de govern que ja vam tenir el mandat passat amb Iniciativa, el qual va donar molt bon resultat». Però a les darreres eleccions els socialistes van obtenir 8 dels 17 regidors, un marge suficient per pactar amb calma.

Els dos grups van remarcar ahir en la signatura de l'acord que matenen la mà estesa a la resta per trobar el màxim consens en projectes estratègics. Segons Puga, han demostrat creant comissions de treball del pla general o el front marítim, la seva voluntat de consens amb la resta de formacions.

El portaveu d'ICV-EUiA, Àngel Rodriguez, va assenyalar que la voluntat de «posar l'accent cap a l'esquerra» en les polítiques municipals. «Medi Ambient i Habitatge són dels nostres cavalls de batalla». Els dos grups han pactat potenciar uns serveis públics de qualitat; d'estudiar els contractes de serveis per tal de millorar-los; augmentar la dotació i els programes de Serveis Socials; de fomentar polítiques d'habitatge i mobilitat; de no augmentar la pressió fiscal i projectes com un nou planejament.