Castellˇ negociarÓ la retirada de part de la zona blava d┤Empuriabrava

Des de l'any 2013 es reclama per part d'alguns sectors que es retiri l'aparcament de pagament

05.10.2015 | 07:30
La zona blava a Empuriabrava al tram del passeig on es demanarÓ si es pot retirar.
La zona blava a Empuriabrava al tram del passeig on es demanarÓ si es pot retirar.

El govern de Castelló d'Empúries (CiU, Plataforma Cívica, Udem i PP) té previst plantejar a la concessionària de la zona blava, l'empresa Empark, la retirada de part de la zona blava a Empuriabrava. Després d'admetre que mai es va tramitar l'expedient per incompliment de la concessió i que és molt improbable retirar el sistema de pagament d'aparcament, ara el govern diu que negociaran la possibilitat d'implantar més canvis. Les converses està previst que comencin aquesta setmana.

L'alcaldessa, Assumpció Brossa, va explicar al darrer ple municipal que es reuniran aquesta setmana amb Empark «perquè ens faci una valoració d'aquest estiu i reprendre les negociacions». Segons Brossa, han de veure exactament què es pot fer i planteja l'opció que «si més no treure alguna part de la zona blava d'Empuraibrava». En aquest sentit posava sobre la taula que molta gent els ha demanat que s'intenti retirar el pagament d'aparcament a la zona de la platja, al passeig i consideren que «és la que més interessa». A més, estan convençuts que podria ser un dels canvis més viables. Tot i això, admet que les reunions amb Empark encara estan pendents.

ERC demana treure-la tota

Des d'ERC van posar de manifest que «creiem que s'ha de treure tota» i demanava que «no es conformessin a treure només una part». En aquest sentit va recordar al govern que « ja sabem el mal que ha fet la zona blava a Empuriabrava».

Per Brossa, en canvi, aquest estiu a Empuriabrava també hi ha hagut valoracions positives pel funcionament en sectors com Sant Mori. «Hi ha hagut molta mobilitat i la gent estava contenta perquè gràcies a haver-hi la zona blava podia trobar aparcament». L'alcaldessa va explicar que els veïns es trobaven que «arribava una família que havia llogat un aparcament i tenien el cotxe allà quinze dies i era impossible aparcar».

A més, Brossa va recordar que la concessió actualment té diversos avantatges per als residents i turistes. Inclou diferents bonificacions per a turistes que els visiten que són informats de les agències de lloguer, per a residents tot l'any i per a treballadors.

Les bonificacions són alguns dels canvis que es van incloure al conveni per part de l'anterior govern per tal de millorar el servei que des que s'ha posat en marxa ha generat molt rebuig a la marina. De moment no es treballa per retirar la concessió com es va assegurar a finals de 2014 per part de l 'anterior, sinó que optarà per negociar diferents possibilitats per millorar-la. «S'ha de parlar exactament amb l'empresa perquè és un conveni de vuit anys», va admetre l'alcadessa deixant entreveure que no hi ha intenció d'anul·lar-la.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt EmpordÓ

Detonen l┤ob˙s trobat a Port de la Selva a la base militar de Sant Climent

Detonen l┤ob˙s trobat a Port de la Selva a la base militar de Sant Climent

Tot apunta que Ús un artefacte que va ser llanšat per l'aviaciˇ alemanya durant la Guerra Civil

Troben un ob˙s de la Guerra Civil en una finca al Port de la Selva

Troben un ob˙s de la Guerra Civil en una finca al Port de la Selva

L'artefacte, que fa 75 centÝmetres i li falta una part, estava amagat sota terra en uns terrenys...

Cues a Figueres en el primer dia d┤obres de la rotonda a la plaša del Sol

Els treballs que duraran set mesos co´ncideixen amb un segon giratori a l'N-260 a Vilafant

L┤artista Ricard Ferrer pinta el presbiteri de l┤esglÚsia de Sant MartÝ de Vilaritg

L┤artista Ricard Ferrer pinta el presbiteri de l┤esglÚsia de Sant MartÝ de Vilaritg

Una iniciativa popular ha permŔs recuperar l┤espai on s┤han recreat diverses escenes del sant que...

La tŔcnica del fresc

La tŔcnica del fresc

Ricard Ferrer va aprendre la tŔcnica del fresc desprÚs d┤acabar Belles Arts i Ús avui un dels pocs...

Enllašos recomanats: Premis cinema