L'Ajuntament de Roses posarà en marxa aquesta tardor tres nous plans d'ocupació atorgats per la Generalitat dins el programa Formació i Treball per tal de generar feina. En concret es donarà ocupació a sis persones que ara estan a l'atur i per un període de sis mesos. Peons forestals, de paleteria, de pintura i digitalització de publicacions són les feines que s'ofereixen.

En concret, hi haurà el programa de millora i manteniment d'espais verds de caràcter forestal que formarà dos peons forestals; el de manteniment de l'espai públic amb dos peons de paleteria i un peó de pintura; i el de digitalització de publicacions de caràcter local que es destinarà a un auxiliar d'arxiu.

L'actuació està subvencionada pel Servei Català d'Ocupació de la Generalitat i està adreçada a persones més grans de 45 anys que estiguin a l'atur, inscrites com a demandants d'ocupació a l'Oficina de TReball i que hagin exhaurit la prestació o subsidi per desocupació. El programa té la finalitat de formació professional dels participants amb l'objectiu de facilitar-ne l'adquisició d'experiència i coneixement que facilitin tornar al món laboral.