L'Hotel Cala Jóncols de Roses va entregar divendres dos xecs de 2.000 euros cadascun per a l'Associació Tramuntanets de Roses i per a la família d'Izan López, un nen d'un any afectat d'amioplàstia congènita. Els diners es van recaptar durant una jornada d'artesania, música i pintura solidària.

Els propietaris de l'hotel van decidir donar part dels diners a l'Associació Tramuntanets perquè pugui continuar amb la tasca d'ajuda als nens i joves discapacitats físics, sensorials i psíquics. A l'estiu, aquesta entitat organitza el casal dels nens discapacitats de Roses i de la comarca.

Els responsables de l'establiment també han volgut que l'altra part dels diners obtinguts es destinin a la rehabilitació de l'Izan López, el nen d'un any de Roses afectat d'amioplàsia congènita, una malaltia rara que pateixen un de cada 3.000 nens i que afecta el desenvolupament de la massa muscular de braços i cames i l'articulació dels colzes i els genolls. L'Izan necessita fer rehabilitació constant. Per poder-se mantenir dret el petit cal que dugui un bipedestador, un aparell que estabilitza i prevé la pèrdua de densitat de l'os. També li han de col·locar als genolls unes fèrules sensores per poder estirar la cama.

La iniciativa, que es vol repetir l'any vinent, s'emmarca en el projecte de responsabilitat social que l'hotel Cala Jóncols té implantat des de fa un temps. L'any passat va celebrar un sopar solidari en benifici de la Fundació Vicente Ferrer on es van recaptar 6.500 euros que es van destinar a la construcció d'una escola a l'Índia.

La jornada solidària del 8 d'agost va consistir en la pintura per part de l'artista Joan Comella d'un dels seus murals fragmentables que va batejar amb el nom de "Mar d'emocions". Les 180 peces que formaven el mural solidari es van vendre entre els assistents i per mitjà del web de l'hotel per recaptar fons. Cada fragment es va acompanyar d'una fotografia per tenir referència a l'obra completa. Es va celebrar la Jornada d'artesania, música i pintura solidària que va comptar amb l'assistència d'unes tres-centes persones a les instal·lacions de Cala Jóncols.