Els Col·legis d´Advocats de Barcelona i Tarragona, contra l´empaitada d´ànecs de Roses

Un dels objectius és identificar la persona que va utilitzar un ànec viu per colpejar un activista que estava gravant l'acte

07.10.2015 | 18:42

Les Comissions de Protecció dels Drets dels Animals del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) i el Col·legi d'Advocats de Tarragona (ICAT) han presentat una instància a l'Ajuntament de Roses sol·licitant la documentació necessària per iniciar accions legals contra l'empaitada d'ànecs celebrada el passat 16 d'agost en aquesta localitat de l'Alt Empordà. Un dels objectius és identificar a la persona que va participar en aquest acte i que va utilitzar un ànec viu per colpejar i agredir un activista que l'estava gravant segons es pot veure en un vídeo penjat a Youtube. Ambdues comissions ja van sol·licitar el passat 14 d'agost, dos dies abans de la celebració de l'empaitada, la seva suspensió.

En l'escrit adreçat a l'Ajuntament, els advocats en defensa dels Drets dels Animals de l'ICAB i ICAT han demanat l'autorització administrativa per realitzar l'empaitada, la identificació de l'entitat organitzadora de l'acte i de l'empresa subministradora dels ànecs, l'import total de la subvenció municipal abonada per l'Ajuntament als organitzadors i la factura abonada per aquests a l'empresa que va subministrar els animals.

L'objectiu principal de la iniciativa legal és identificar la dona que en un vídeo penjat a Youtube se la veia agredint amb un ànec viu un activista que estava gravant la celebració i que va ser objecte de polèmica a les xarxes socials. Per això, ambdues comissions han demanat al consistori -en qui recau la responsabilitat civil i/o penal que es pugui derivar d'aquests fets- la identificació de l'agressora, per depurar les responsabilitats administratives i/o penals que corresponguin.

La instància també sol·licita un informe veterinari de l'ànec maltractat, així com el seu destí, i les diligències d'intervenció de la policia local o, en el seu cas, un altre cos policial, respecte del maltractament de l'ànec. Així mateix, vol saber les mesures de control aplicades per l'Ajuntament per assegurar el benestar dels animals i un certificat del nombre d'ànecs llençats al mar i dels recuperats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Figueres posa en marxa un pla per reduir el ´nombre preocupant´ de rates i coloms

Felip ha explicat que la voluntat és aconseguir una "fauna amiga" i ha afirmat que no serà una...

L´Estat comença l´obra de la reivindicada rotonda que ha d´unir l´estació del TAV amb Vilafant

Els treballs consistiran a substituir la intersecció per una rotonda que obligui a reduir la...

Tres lladres aturen una dona, l´estaborneixen amb una pistola i li roben el cotxe

Els homes li han fet creure que buscaven l'estació de tren i han aprofitat per agredir la víctima...

Ciències i lletres

«En política és possible guanyar havent perdut o perdre havent guanyat, tot és qüestió de l'anàlisi»...

Foment comença la transformació de la cruïlla de la plaça del Sol de Figueres

Els treballs generen les primeres retencions i cues, que l'Ajuntament preveu que es mantinguin els...

Enllaços recomanats: Premis cinema