Accions legals contra l'empaitada d'ànecs de Roses

08.10.2015 | 14:55

Les Comissions de Protecció dels Drets dels Animals del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) i el Col·legi d'Advocats de Tarragona (ICAT) han presentat una instància a l'Ajuntament de Roses sol·licitant la documentació necessària amb la finalitat de poder iniciar accions legals contra l'empaitada d'ànecs celebrada el passat 16 d'agost d'aquest any a la mateixa localitat. D'entrada, un dels objectius és aconseguir identificar a una persona que va participar en aquest acte i que va fer servir un ànec viu, que va utilitzar tant per colpejar com per agredir un activista que l'estava gravant, segons es pot veure en un vídeo que es va penjar a Youtube. Les dues comissions ja van demanar el 14 d'agost passat, just dos dies abans de la celebració de l'empaitada d'enguany, la seva suspensió.
Per això, en l'escrit adreçat a l'Ajuntament, els advocats en defensa dels Drets dels Animals de l'ICAB i ICAT han sol·licitat l'autorització administrativa de l'acte, la identificació de l'entitat organitzadora de l'empaitada i de l'empresa subministradora dels ànecs, l'import total de la subvenció municipal abonada des de l'Ajuntament als organitzadors i la factura abonada per aquests a l'empresa que va subministrar els animals.
De moment, l'objectiu principal de la iniciativa legal és identificar la dona que va agredir amb un ànec viu un activista que estava gravant la celebració. Ambdues comissions han demanat al consistori -que és a qui recau la responsabilitat civil i/o penal que es derivi d'aquests fets- la identificació de l'agressora per depurar responsabilitats administratives i/o penals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema