Figueres aprova les obres al local buit del Sant Pau, que el jutjat està investigant

El Govern diu que no les iniciarà fins que es compri i un informe li recorda que no consta acord de preu

08.10.2015 | 14:55
El polèmic local, de més de mil metres quadrats i dues plantes.
El polèmic local, de més de mil metres quadrats i dues plantes.

L'equip de Govern de Figueres (CiU i PSC) ha aprovat definitivament el projecte d'obra municipal per adequar els locals del carrer Escoles com a Centre de Distribució d'Aliments (CDA). A la pràctica, es tracta del condicionament d'una part del polèmic local buit del carrer Sant Pau llogat des de fa més de cinc anys i que un jutjat de Figueres està investigant a instàncies de la Fiscalia. L'actuació, que ja estava pressupostada, està condicionada a fer efectiva l'adquisició de l'immoble per part de l'Ajuntament. De fet, així ho recorda en un informe jurídic del TAC d'Urbanisme, on diu que la decisió d'aprovar el projecte hauria de ser simultània o posterior a la decisió d'adquirir l'immoble i que, a més, atès que el preu de taxació (620.000 euros) de l'immoble és pràcticament la meitat del pactat al contracte de lloguer, per la qual cosa caldria la conformitat de la propietat que "no consta a l'expedient".

L'Ajuntament, aleshores amb el conseller Santi Vila d'alcalde, va llogar aquest local de més de mil metres quadrats repartits en dues plantes l'any 2010 i, des que aquest diari ho va fer públic, ja s'han pagat més de 300.000 euros. Justament perquè durant tots aquests anys ha estat buit tot i els múltiples projectes presentats. Al 2012, el PP ho va portar a l'Oficina Antifrau, que ja va requerir que se n'aclarissin els usos, i fa uns mesos es va fer públic que, a instàncies de la Fiscalia, un jutjat de Figueres va obrir diligències i va demanar a la Guàrdia Civil que investigués els lloguers pagats per l'Ajuntament a l'empresa propietaria de l'immoble, Nova Cadieisa -de la família Miquel-. L'objectiu era investigar si l'aleshores alcalde va cometre un delicte de malversació de fons públics.

L'Ajuntament, però, ja tenia redactat aquest projecte i, a més, n'ha elaborat tres més on s'assegura que tant els Serveis Socials com l'actual Centre d'Aliments requereixen d'unes dependències unificades. Alguns grups de l'oposició consideren que precisament la pressió d'altes instàncies per saber què s'està fent amb el local ha propiciat que l'ajuntament hagi acabat aprovant definitivament el projecte d'obres d'adequació d'un edifici que, tot i que s'està pagant amb opció al 100% de la compra, encara no és seu. Això es el que van recriminar tant la CUP com el PP a les al·legacions presentades al projecte, que preveu només una part del local per al CDA. Les formacions plantejaven que es va arrendar per a altres finalitats i que no troben justificada la inversió en una espai que no és seu, per la qual cosa demanen rescindir el contracte. Malgrat això, el Govern municipal ho va aprovar en Comissió tot i l'oposició de la resta de grups. Com que en faltava un i només eren 20, es podrà tirar endavant tenint en compte que hi ha dotació pressupostària d'uns 300.000 euros. Tant la CUP com el PP, però, diuen que l'alcaldessa, Marta Felip, es va comprometre a no iniciar els treballs fins que s'hagi executat l'opció a compra. De fet, el mateix TAC, que ja va fer a l'abril un informe on qüestionava la inversió prevista per adequar el local els recorda que el preu de taxació és molt inferior al preu pactat amb la propietat al contracte de lloguer que contempla l'opció a compra i que, a més, no hi consta la conformitat. En aquest sentit, diu que les obres estan directament condicionades amb executar el dret de compra i que, per tant, l'aprovació hauria de ser posterior o simultània a ?aquesta.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Un home de 71 anys resulta ferit pel fum en l´incendi d´un pis

Un home de 71 anys resulta ferit pel fum en l´incendi d´un pis

Les flames van afectar tota una habitació d'un immoble i la façana del bloc del centre de Figueres

Els atracadors de Bàscara es van endur uns 80.000 euros de la caixa

Els atracadors de Bàscara es van endur uns 80.000 euros de la caixa

Els dos lladres que dimecres al migdia van assaltar l'entitat de la Caixa a Bàscara es van...

Mor un home de 64 anys després de caure per un penya-segat

Mor un home de 64 anys després de caure per un penya-segat

La víctima va patir una parada cardiorespiratòria i tot i que se'l va poder recuperar i traslladar...

Figueres canviarà de sentit el Monturiol per obres a la vorera

Les obres de millora començaran dilluns i està previst que durin unes quatre setmanes

Comença l´obra de contenidors soterrats a Ses Herbes

Comença l´obra de contenidors soterrats a Ses Herbes

L'Ajuntament de Cadaqués ha començat les obres per instal·lar contenidors...

Enllaços recomanats: Premis cinema