Castelló d'Empúries té els 2500 plataners dispersos pel terme afectats per un fong i s'ha decidit ajornar la poda un parell d'anys per seguretat i per intentar que es recuperin. La mesura s'ha pres després que dos ja hagin caigut. La resta dels més de cinc mil arbres de deu espècies de la via pública estan siguent sotmesos a la poda anual.

L'empresa Castello 2000 ha començat com cada any la poda dels arbres, però deixant al marge els plataners. El regidor d'Urbanisme, José Manuel Gallego, ha explicat que el fong "és un problema que arrosseguen i cada vegada estan pitjor". Els serveis tècnics han decidit provar de deixar-los almenys un parell d'anys sense podar "perquè cada poda els suposa una ferida". Segons explica, per reduir l'afectació a l'arbre s'hauria d'aplicar un producte sobre cada un dels talls que es fan a l'arbre i amb la quantitat que hi ha a la població és inviable.

El fong que els afecta és l'oidi antracnosis durant l'estiu no és visible però a la tardor apareix de nou deixant una pols sobre les fulles. La normativa no permet aplicar-hi tractaments perquè estan a la via pública. Per això han decidit optar per no podar-los i veure com evolucionen. Gallego ha explicat que això generarà conseqüències en la neteja perquè cauran moltes més fulles que poden suposar problemes si s'acumulen als embornals i plou. Per això es mirarà d'intensificar la neteja.