El Departament de Territori i Sostenibilitat ha desestimat el projecte de condicionament de la carretera que creua els Aiguamolls de l'Empordà, entre Castelló i Palau-saverdera (GIV-6103) perquè les obres són "innecessàries" i afectarien l'entorn natural.

La Ponència Ambiental de Territori considera que el projecte promogut i tramitat per la Diputació de Girona i en el que s'esperava una inversió de 800.000 euros pot tenir "efectes apreciables" sobre l'espai protegit.

La Generalitat té en compte que la totalitat del projecte se situa dins l'espai del Pla d'Espais d'Interès Natural (PEIN) Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà que també forma part de la zona d'Especial Conservació (ZEN) i de la Zona d'Especial Conservació per a les Aus (ZEPA) de la Xarxa Natura 2000. En mig quilòmetre transcorre dins el límit de la Reserva Natural Integral Els Estanys. I resol que el projecte "no té viabilitat ambiental" i que qualsevol actuació haurà d'incloure "alternatives de millora de la ca retera que siguin ambientalment viables i compatibles amb la conservació dels valors naturals associats a l'espai protegit".

Els ecologistes ja van denunciar que les obres eren "innecessàries i injustificades". Van portar a terme una acció i van recollir un miler de signatures. Manifestaven que afectarien la vegetació i els tamarius que voregen la carretera, entre altres elements de l'espai natural protegit.

Per la seva banda, la Diputació ha defensat que es milloraven dos trams de corbes de 900 metres que només afecten un 11% de la carretera. També estava previst ampliar els tres punts on hi ha ponts perquè hi passin dos vehicles.