El nou equipament cultural de Roses comptarà amb espais per a usos formatius i culturals

Les obres arrencaran la setmana vinent i tenen un pressupost d'1,8 MEUR

09.10.2015 | 18:28
El nou equipament cultural de Roses comptarà amb espais per a usos formatius i culturals

Roses començarà la setmana vinent les obres de construcció del nou equipament cultural que s'ha projectat a la rambla de la Riera Ginjolers, al bell mig de la vila. L'edifici, amb una superfície de 2.172 metres quadrats, acollirà la nova sala de ball de la Societat Unió Fraternal de Roses (SUF) i comptarà amb diferents espais per a usos formatius, culturals i lúdics. Les obres duraran un any i tenen un pressupost d'1'8 milions d'euros. El nou edifici comptarà amb un gran pati obert que dividirà la façana en dos parts, una de tres pisos pel costat de la riera Ginjolers i una altra de dos plantes per la banda del carrer Trinitat. El projecte s'inclou en el marc del Pla de Barris de la Generalitat.

L'Ajuntament de Roses ha informat que ja està tot a punt per iniciar les obres del nou equipament cultural. La previsió és que la primera fase dels treballs arrenquin la setmana vinent i s'allarguin un any. L'objectiu, en aquesta primera fase, és construir tot l'edifici i habilitar el soterrani, la planta baixa i la primera planta perquè puguin començar a utilitzar-se un cop hagin finalitzat les obres. Els acabats interns de la segona i tercera planta es farien posteriorment, en una segona fase d'obres.

El nou edifici estarà comunicat amb l'exterior i s'ha volgut adaptar i harmonitzar amb l'entorn urbà on es troba situat. L'equipament disposarà d'un gran pati obert que separarà l'edifici i la façana en dos blocs. Per una banda, a la riera Ginjolers hi haurà part de l'edifici dividit en tres plantes i, al carrer Trinitat, només hi hauran dues plantes d'alçada per seguir amb l'estil d'edificacions més estretes i baixes que impera en aquesta via de Roses.

Des de l'Ajuntament de Roses assenyalen que s'ha intentat que el disseny compti amb molts espais oberts per permetre la ventilació i la il·luminació natural. A més, des del carrer es podran veure diverses activitats que es faran a l'interior del centre, algunes de les quals es podran realitzar a les cobertes de les diverses plantes.

Al soterrani es faran totes s'instal·laran tots els aparells o espais que puguin generar més molèsties pel soroll i on no sigui imprescindible la llum natural com per exemple els magatzems de l'equipament i de l'entitat sense ànim de lucre SUF. A la planta baixa s'hi podrà accedir des de la riera Ginjolers a través d'un vestíbul que acollirà petites exposicions i on també s'allotjarà la sala de la SUF - amb 214 metres quadrats- i un bar-cafeteria de 105 metres quadrats. El vestíbul i la sala de la SUF podran convertir-se en un sol únic espai quan es necessiti ja que només estaran separats per unes portes abatibles.

La primera planta serà un espai diàfan que acollirà els despatxos dedicats a l'administració del centre mentre que la resta serà pels membres de la SUF i per instal·lar-hi un altell. A la façana exterior només es construirà un mur cortina que deixarà passar la llum i es podran controlar els diversos panells solars per moure'ls quan sigui necessari. La façana que dóna al pati obert serà totalment de vidre per garantir la il·luminació natural a l'interior de l'edifici. Pel que fa a les altres façanes, està previst que es col·loquin plaques de gran format amb obertures verticals.

Les obres compten amb un pressupost de d'1,8 MEUR. El projecte s'inclou dins del Pla de Barris que impulsa la Generalitat de Catalunya i que, en aquest cas, subvenciona el 50% dels costos de les obres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema