Roses comença l'obra del nou edifici cultural amb un cost d'1,8 milions de €

Els treballs de la primera fase que permetran aixecar tot el bloc i adequar dues plantes i s'espera que tinguin una durada d'un any

12.10.2015 | 07:33
El solar després d´enderrocar-se l´edifici.

Roses començarà la setmana vinent les obres de construcció del nou equipament cultural que s'ha projectat a la rambla de la Riera Ginjolers. L'edifici, amb una superfície de 2.172 metres quadrats, acollirà la nova sala de ball de la Societat Unió Fraternal de Roses (SUF), que va cedir l'edifici que s'ha enderrocat i comptarà amb diferents espais per a usos forma?tius, culturals i lúdics. Les obres duraran un any i tenen un pressupost d'1,8 milions d'euros.
El nou edifici comptarà amb un gran pati obert que dividirà la façana en dos parts, una de tres pisos pel costat de la riera Ginjolers i una altra de dos plantes per la banda del carrer Trinitat.
La previsió és que la primera fase dels treballs arrenquin la setmana vinent i s'allarguin un any. L'objectiu en aquesta primera fase és construir tot l'edifici i habilitar el soterrani, la planta baixa i la primera planta. Els acabats interns de la segona i tercera planta es farien posteriorment, en una segona fase d'obres. El nou edifici estarà comunicat amb l'exterior i s'ha volgut adaptar i harmonitzar amb l'entorn. L'equipament disposarà d'un gran pati obert que separarà l'edifici i la façana en dos blocs. Des de l'Ajuntament assenyalen que s'ha intentat que el disseny compti amb molts espais oberts per permetre la ventilació i la il·luminació natural. A més, des del carrer es podran veure diverses activitats que es faran a l'interior del centre. Al soterrani es faran totes s'instal·laran tots els aparells o espais que puguin generar més molèsties pel soroll.
A la planta baixa hi haurà la SUF -amb 214 metres quadrats- i un bar-cafeteria de 105 metres quadrats. El vestíbul i la sala de la SUF podran convertir-se en un sol únic espai quan es necessiti ja que només estaran separats per unes portes abatibles. Les obres es van incloure al pla de Barris durant fa sis anys i la crisi les va fer ajornar. Es construeix al solar de l'edifici cedit i altres annexos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema