síndics

12.10.2015 | 07:33
síndics
síndics

"Si el Síndic ha d'estar al servei del ciutadà, per què no es fa l'elecció, ara que està tan de moda, per referèdum?"

Els comentava, benvolguts lectors, la setmana passada, la possible influència que hagi pogut tenir el "prusés" d'elecció pendent del Síndic Municipal de Greuges figuerenc en l'abandonament del consistori pel candidat republicà, així com que aquesta retirada podia influir en què a la capital catalana del surrealisme es constituís, ara sí, un altre JPS. El que no queda clar és si els d'ERC substituirien els del PSC que mica en mica (crec que ja ho havia avançat) se li van pujant a les barbes a Felip (vegin si no, assessora a cinquanta mil euros anuals i previsió de contractació de súper tècnic també de la seva òrbita) ni tampoc què faria Borrego en aquesta nova tessitura. Però no avancem esdeveniments i parlem del Síndic, una figura de suposat control polític, administratiu?
Jo, d'entrada, els diré que em sembla que és una figura absolutament supèrflua, innecessària, simple paper mullat tant a nivell nacional (Defensor del Ciudadano), com regional (Síndic de Greuges), com municipal, el de Figueres, per exemple. Perquè pregunto: En un sistema democràtic en el qual els ciutadans escollim els nostres representants hi cap que aquests hagin de tenir un controlador, un supervisor, que els ciutadans hàgim de necessitar una oficina de reclamació contra les seves ino?peràncies en lloc de rebre'ns al seu despatx per cantar-los les "quaranta en bastos" quan sigui necessari? No els causa prou preocupació, no els provoca prou por el nostre possible ?re?buig, la nostra hipotètica discrepància, la segura amenaça que els abandonem a la propera de canvi? Es veu que no, i s'inventen la figura d'un "Pepito grillo" que de tant en tant els digui alguna coseta, això sí, d'ordre menor per quedar bé. Perquè, torno a preguntar en to popular, han estat els Síndics els qui han aixecat la llebre d'alguns dels temes conflictius i amb presumpció delictiva que patim a Figueres?
Però és que, a més, fixin-se: El controlador és escollit per aquells que han de ser controlats després d'haver acceptat el sistema de control que el supervisor els presenti. Rodó, no?
En tot cas, si el Síndic ha d'estar al servei del ciutadà, per què no es fa l'elecció, ara que està tan de moda, per referèndum amb presentació lliure de candidatures? En aquest cas, potser em ve un atac de bogeria i m'hi postulo.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Els hotels cedeixen habitacions

El Festival del Circ ha anat adquirint ressó internacional que ha permès fer crèixer les visites...

Artistes d´Etiòpia i Amèrica Llatina seran els protagonistes al sisè Festival del Circ

Artistes d´Etiòpia i Amèrica Llatina seran els protagonistes al sisè Festival del Circ

Se celebrarà del 16 al 20 de febrer amb 82 artistes de 12 països en quinze funcions, una més que...

Dos nous vitralls del papa Sixte i sant Llorenç il·luminen la basílica

Dos nous vitralls del papa Sixte i sant Llorenç il·luminen la basílica

Les peces elaborades pel vitraller Miquel Orós Muruzabal han estat instal·lades a la capella de...

Bàscara preguntarà als veïns el 18 de desembre si volen vendre´s l´ajuntament

Bàscara preguntarà als veïns el 18 de desembre si volen vendre´s l´ajuntament

L'Ajuntament de Bàscara ha decidit el 18 de desembre, un diumenge, com a data per preguntar...

Un llibre recorda l´exili, la repressió i la postguerra al Port de la Selva

Un llibre recorda l´exili, la repressió i la postguerra al Port de la Selva

El Port de la Selva va acollir dissabte la presentació del llibre «El Port de la...

Enllaços recomanats: Premis cinema