Creen una plataforma a Vilafant per reclamar l´edifici de l´institut

15.10.2015 | 07:29

Veïns de Vilafant s'han agrupat per constituir la Plataforma de Pares d'Alumnes per a l'edifici de l'Institut de Vilafant, des d'on esperen pressionar la Generalitat perquè construeixi un edifici per al centre de secundària, que fa set anys que està en barracons.

La plataforma està disposada a endegar tot tipus de mesures de pressió per accelerar la demanda. S'hi han adherit representants de les AMPA de les escoles d'educació infantil i Primària de Borassà i Vilafant. A més, han donat a conèixer la iniciativa als centre i a l'Ajuntament. Aquest ja disposa d'uns terrenys al costat del pavelló poliesportiu per cedir a la Generalitat i s'ha insistit a l'administració que la construcció de l'edifici és una necessitat immediata. Però la presidenta de l'AMPA, Susana Crespo, ha remarcat que aquest curs acadèmic, amb l'ampliació d'estudis postobligatoris de batxillerat i cicles formatius, que ha suposat un increment d'alumnes, s'ha fet "evident que aquesta construcció no es pot ajornar més". El centre compta amb gairebé quatre-cents escolars.

Els pares i mares d'alumnes de l'institut s'han coordinat per engegar la plataforma, que treballarà "perquè es posi fil a l'agulla en la construcció de l'edifici definitiu del centre educatiu".

Els barracons suposen inconvenients, com molta calor a l'estiu i fred a l'hivern per la falta d'aïllament tèrmic i acústic. A més, explica que falta equipament i espai perquè no hi ha aules de música, ni de dibuix, per exemple, ni cap aula per fer-hi formació col·lectiva. Educació els ha cedit un mòdul reutilitzat que resol temporalment els espais mínims per a la docència, però s'espera que el nombre d'alumnes creixi encara més al proper curs i, per tant, les necessitats continuaran creixent.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Figueres posa en marxa un pla per reduir el ´nombre preocupant´ de rates i coloms

Felip ha explicat que la voluntat és aconseguir una "fauna amiga" i ha afirmat que no serà una...

L´Estat comença l´obra de la reivindicada rotonda que ha d´unir l´estació del TAV amb Vilafant

Els treballs consistiran a substituir la intersecció per una rotonda que obligui a reduir la...

Tres lladres aturen una dona, l´estaborneixen amb una pistola i li roben el cotxe

Els homes li han fet creure que buscaven l'estació de tren i han aprofitat per agredir la víctima...

Ciències i lletres

«En política és possible guanyar havent perdut o perdre havent guanyat, tot és qüestió de l'anàlisi»...

Foment comença la transformació de la cruïlla de la plaça del Sol de Figueres

Els treballs generen les primeres retencions i cues, que l'Ajuntament preveu que es mantinguin els...

Enllaços recomanats: Premis cinema