L'Ajuntament de Llançà rependrà les negociacions per intentar que la Generalitat els traspassi l'edifici de l'antiga Residència de Temps Lliure que des del 2012 està en desús. El govern els va fer una oferta abans d'eleccions plantejant un lloguer. Ara es reprendran negociacions quan hagi constituït el nou govern. Pel que fa als usos espera fer una consulta popular.

La residència funcionava des dels anys 20 del segle passat al carrer Rafael Estela, 18 amb un edifici principal, dos annexos i jardins. Durant anys va ser una oferta econòmica per a treballadors i famílies. Però la Generalitat va decidir tancar totes les que hi havia a Catalunya fa quatre anys i l'edifici s'ha quedat en desús.

L'alcalde de Llançà, Guillem Cusí (ERC), ha explicat que just abans d'eleccions hi havia una oferta del llavors conseller d'Economia, Andreu Mas-Collell, oferint la possibilitat que se la quedi l'Ajuntament pagant un lloguer. Segons Cusí, l'exalcalde, Pere Vila (CiU), va exposar-ho a l'oposició i els va comunicar que ho d eixava aturat per després d'eleccions. "Reconeixia que l'oferta no era gaire encisadora", diu Cusí, i es va decidir tornar-ho a parlar passades les eleccions. "De moment no hem fet res, esperem que es formi el nou Govern català i a veure a quin departament se n'encarrega", diu Cusí. L'objectiu és "entaular negociacions a veure en quines condicions el podem tenir". L'Ajuntament espera que pugui ser a partir d'una cessió. A banda de la negociació per poder disposar de la propietat, s'ha de decidir quin ús se li dóna. L'anterior govern convergent tenia previst ubicar-hi una residència geriàtrica. Una empresa hi estava interessada, disposaven d'un projecte i es va arribar a plantejar fins i tot el cost de la reforma, que es xifrava en 1,5 milions d'euros. S'espera poder-la obrir l'any passat però les negociacions per disposar de l'edifici es van allargar.

Ara Cusí considera que es poden obrir altres possibilitats i que ho haurien de decidir els veïns. Es farà una pluja d'idees o algun sistema per posar sobre la taula ?diferents opcions, explica l'alcalde, tot seguit convocar una consulta popular perquè el poble decideixi.

La propietat té un edifici principal i dos més d'annexes. Tots tres són de dimensions importants. En un dels annexos hi havia habitacions i a l'altre serveis, des de menjador a sala d'actes. Aquesta part se cedia en ocasions per ?portar-hi a terme activitats del poble.

Cusí explica que el sistema de les consultes s'espera repetir en altres temes que consideren importants per a la població.