Jornada tràgica a l'Alt Empordà. En menys de nou hores van morir dos homes en accidents de trànsit. Un dels sinistres mortals es va produir dijous el vespre al nucli urbà de Figueres i l'altre, ahir de matinada a la N-II al seu pas per Pontós. Com ja va avançar Diari de Girona ahir, en el primer dels fets va morir un motorista de Figueres de 30 anys després de ser envestit per un cotxe. En el segon accident qui va perdre la vida era el xofer d'un camió que va patir un xoc frontal amb un altre vehicle de la mateixa tipologia. Era veí de Girona, tenia nacionalitat italiana i 49 anys.

Sumant aquests dos últims fets, en total a l'Alt Empordà des de principis d'any hi ha hagut 10 accidents de trànsit mortals en vies urbanes i interurbanes de la comarca. El sinistre mortal registrat dijous a Figueres es va produir a quarts de nou del vespre. En aquell moment, segons fonts consultades, un cotxe que sortia de la benzinera que hi ha a la zona del Rally sud va impactar contra el motorista que circulava per la rotonda que porta a l'avinguda Salvador Dalí, una de les entrades de la ciutat. A causa del fort impacte, el jove va sortir disparat. La moto va impactar contra un senyal de trànsit i el noi va caure a l'avinguda. Ràpidament la Guàrdia Urbana i el SEM es van personar al lloc dels fets i van traslladar el jove a l'hospital Josep Trueta on va morir quan passaven pocs minuts de les onze de la nit perquè no va poder-se recuperar de les ferides patides. Al lloc dels fets, la Guàrdia Urbana va tallar l'accés pels carrers que permeten arribar fins al punt on hi va haver l'accident i no va ser fins cap a les nou que es va poder circular pel carrer Nou de Dalt de sortida. Les causes del sinistre mortal estan essent investigades per la Guàrdia Urbana. De fet, ahir els agents van tornar al lloc dels fets on també s'hi van acostar amics i familiars a deixar-hi flors en record del jove.

La víctima mortal era coneguda a Figueres. Era José Maria Lupiáñez, a qui anomenaven Lili. Pertanyia a una família coneguda del barri de Sant Josep de Figueres i el seu germà és el sotsinspector dels Mossos d'Esquadra a Figueres, Lluís Lupiáñez.

Xoc frontal i víctima mortal

L'altre accident mortal que va sacsejar l'Alt Empordà es va produir en menys de nou hores a la N-II. Un camioner va perdre la vida en un xoc frontal amb un altre vehicle de similars característiques i dues persones més van resultar ferides greus. Va tenir lloc poc després de les sis del matí al quilòmetre 742,2 a l'altura de Pontós.

L'accident es va produir per una invasió del carril contrari. La víctima mortal anava correctament pel seu carril quan l'altre vehicle, per causes que es desconeixen, va anar-hi a parar i va impactar-hi. En conseqüència, el camió de la víctima va sortir de la via, que va morir a l'acte malgrat els intents dels serveis sanitaris per salvar-lo. Essent de nit en el moment del sinistre no es va poder activar l'helicòpter medicalitzat i els dos ferits greus van ser evacuats a l'hospital Trueta de Girona.

A causa de l'accident, la N-II va estar tallada fins a les deu del matí i es van fer desviaments per l'AP-7. El conductor del camió que va perdre la vida en el sinistre viari era Rafael Sebastian Cutinella, veí de Girona, tenia 49 anys i nacionalitat italiana.