Figueres farà una consulta per decidir si el pavelló es fa on vol CiU o on vol el PSC

Els socis de govern plantejaven en el programa electoral zones de la ciutat diferents on fer el reclamat equipament

19.10.2015 | 07:15
Les actuals instal·lacions esportives estan concentrades ara al nord, a tocar de l´Hospital i el Castell.
Les actuals instal·lacions esportives estan concentrades ara al nord, a tocar de l´Hospital i el Castell.

L'equip de Govern de Figueres (CiU i PSC) sotmetrà a consulta ciutadana la ubicació del reivindicat tercer pavelló. Així ho assegura l'alcaldessa Marta Felip en una entrevista a EmpordàTV, on recorda que el seu partit (CiU) portava al programa electoral construir-lo a darrere de l'hotel Ronda, en una zona prevista al mapa d'equipaments esportius de la ciutat. En canvi, els seus socis de Govern consideraven que era més prioritari -i així ho van plantejar durant la campanya- fer-lo a tocar de les actuals instal·lacions esportives. "Per això, ens hem compromès amb les entitats esportives a fer una consulta ciutadana. En això treballarem en les properes setmanes", explica Felip.

El dèficit d'equipaments esportius s'ha convertit en els darrers anys en un problema crònic. Tant és així a principis de l'any passat, l'alcaldessa va assegurar a aquest diari que la situació era tal que cada vegada hi havia més problemes per donar hores d'entraments o per a assumir les competicions de totes les entitats que té la ciutat. De fet, fins i tot han hagut de recórrer a la col·laboració d'altres municipis amb pavellons per poder fer-hi front.

Per això, aquestes eleccions van convertir en primordial la promesa de construcció de nous equipaments i, sobretot, del tercer pavelló. Malgrat això, els criteris de cada formació eren diferents i mentre els socialistes prometien fer-lo amb tres pistes i un gimnàs a les proximitats del castell de Sant Ferran, on també preveien uns vestuaris que pogués utilitzar la gent que fes esport a l'aire lliure en aquesta zona.

Per la seva banda, els ?convergents preveien aquest equipament amb piscina coberta a sud de la ciutat per diversificar l'oferta, que ara es concentra al nord-oest.

En aquest sentit, Felip diu que "nosaltres creiem que l'aposta dels socialistes és bona però en aquesta zona hi ha problemes de fluïdesa en el trànsit a les hores punta". El pacte de Govern, però, va fer regidor d'Esports el socialista César Barrenechea. La diversitat de criteris, per tant, obligarà a consultar quina és l'opció que prefereix la ciutadania. Precisament, està previst que la setmana que ve el Govern faci una reunió amb les entitats esportives per tal d'exposar-los els projectes que hi ha sobre la taula i que se sotmetran a debat.

Un pacte "estable"

Tot i això, Felip insisteix a l'entrevista que es tracta d'un pacte de govern estable amb vocació de mantenir-se fins al final de legislatura tal com està concebut ara i que mantenen idees semblants de projectes per a la ciutat. Exceptuant, és clar, els llocs on volen els equipaments esportius.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

L'Alt Empordà

Circ d´Etiopia i Amèrcia Llatina centraran el Festival del Circ de Figueres

Circ d´Etiopia i Amèrcia Llatina centraran el Festival del Circ de Figueres

La nova edició del 16 al 20 de febrer comptarà amb 82 artistes de 12 països

Apareix sense closca la tortuga llaüt trobada als Aiguamolls

L'animal, després d'explorar-lo, havia estat retornat a la platja perquè s'integrés al cicle vital

Figueres rep la proposta de la propietat per fer visites a la casa on va viure Dalí

Figueres rep la proposta de la propietat per fer visites a la casa on va viure Dalí

El document també contempla que l'Ajuntament pugui exercir dret de tanteig per adquirir la finca...

L´arxiu de Castelló s´ha quedat sense espai i ha de posar caixes al lavabo

L´arxiu de Castelló s´ha quedat sense espai i ha de posar caixes al lavabo

Les instal·lacions actuals estan saturades de documentació i el servei s'ampliarà amb el...

Un home de 71 anys resulta ferit pel fum en l´incendi d´un pis

Un home de 71 anys resulta ferit pel fum en l´incendi d´un pis

Les flames van afectar tota una habitació d'un immoble i la façana del bloc del centre de Figueres

Enllaços recomanats: Premis cinema